Καλοκαίρι !!!

Γεια σας !

Ο διαγωνισμός ακυρώνεται επειδή δεν μου έστηλε κανένας τίποτα ! 😡😓😢😠

Λοιπόν ... Καλοκαιρινός διαγωνισμός !!!

Θα πρέπει να τραβίξεται μια φώτο (Χωρίς να φένεται το πρόσωπό σας ) στην ... ΠΑΡΑΛΙΑ !!!!!!!!!! Παρακαλώ οχι απο το ίντερνετ !

Μπορεί να είναι η θάλλασα ή ένα ψάρι που πιάσατε, οτιδίποτε !

Αν όμως θα μείνετε στο σπίτι σας κάντε μια καλοκαιρινή ζωγραφιά.

Στείλτε τη μου μεσω email (katsanpigi@sch.gr)

Η καλύτερη φώτο/ζωγραφιά  θα γίνει το φόντο του μπλογκ !

Ο διαγωνισμός λήγει 20 του μήνα (20/7/21)

Επίσης :

Καλοκαιρινά παιχνίδια στη θάλασσα και στην πισίνα!!!!!!!!!!

  • Μπορείτε να παίξετε βόλεϊ είτε μέσα στο νερό είτε έξω από το νερό. Μπορείτε άμα είστε μέσα στο νερό να χρησιμοποιήσετε ένα τόπι.
  • Μπορείτε να πάρετε νεροπίστολα και να διασκεδάσετε ρίχνοντας νερό ο ένας τον άλλον.
  • Άμα είστε σε πισίνα μπορείτε να πάρετε δύο ή περισσότερα μεγάλα σχοινιά να είναι μέσα στο νερό και να διασχίζουν όλη την πισίνα, να πάρετε δύο ή περισσότερα ποτήρια ανάλογα πόσα είναι τα σχοινιά κάντε μία τρύπα στο κάτω τους μέρος και περάστε τα στα σχοινιά. Όλοι οι παίκτες πρέπει να έχουν ένα σχοινί με ένα ποτήρι και ένα νεροπίστολο. Με το νερό από το νεροπίστολο πρέπει να σπρώξετε το ποτήρι από την μία πλευρά της πισίνας στην άλλη. Αυτός που θα πάει το ποτήρι στην άλλη πλευρά της πισίνας πρώτος είναι και ο νικητής.
  • Άμα είστε σε πισίνα πάρτε πάλι ένα μεγάλο σχοινί και περάστε το πάνω από την πισίνα χωρίς να ακουμπάει το νερό. Ένας παίκτης θα είναι στην μία μεριά και ο άλλος παίκτης θα είναι στην άλλη μεριά της πισίνας. Θα κρατάνε και οι δύο παίκτες το σχοινί από την άκρη του και θα προσπαθούν να ρίξουν τον άλλον μέσα στο νερό τραβώντας το σχοινί. Νικητής είναι όποιος καταφέρει και δεν πέσει στο νερό.
  • Πάρτε κάποια πλαστικά ποτήρια και τοποθετήστε τα ή σε ένα τραπεζάκι ή κάτω στο πάτωμα. Μπείτε μέσα στην θάλασσα/πισίνα και πάρτε ο καθένας ένα νεροπίστολο. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ρίξετε τα ποτήρια με το νερό από το νεροπίστολο. Αυτός που θα ρίξει τα περισσότερα ποτήρια είναι και ο νικητής.

 

Αλλά και για αυτούς που θα μείνουν σπίτι και δεν θα άνε διακοπές ...

Παιχνίδια στο σπίτι !!!

  1. Φονάξτε έναν φίλο σας (μπορεί να είναι ο αδερφος/η σας , οι γονείς σας όποιος θέλετε).Κρύψτε κάπου στο σπίτι σας ένα αντικείμενο , πείτε στον φίλο σας να βάλει σε μια συσκευή χρονόμετρο 1 λέπτό όσο εσείς φέρνρτε ένα ποτήρι με νερό.(Πείτε του τι κρύψατε) Βαλτε τον να ψάξει για το αντικείμενο που κρύψατε , αν ο χόνος τελιώσει και δεν το βρήκε ... ΒΡΕΞΤΕ ΤΟΝ !!!!
  2. Πάρτε χαρτόνι και φτιάψτε από αυτό μια βάρκα (Οδηγίες
    1. Διπλώνουμε το χαρτί στη μέση όπως φαίνεται στο σχήμα.
    2. Ξαναδιπλώνουμε στη μέση και στη συνέχεια ανοίγουμε πάλι το χαρτί.
    3. Διπλώνουμε τις δύο γωνίες προς τα μέσα.karabi-origami1
    4-5. Πιάνουμε μόνο το μπροστινό φύλλο από την κάτω πλευρά του χαρτιού και το διπλώνουμε προς τα πάνω.
    6. Διπλώνουμε τις γωνίες του χαρτιού που εξέχουν προς τα πίσω. Κατόπιν γυρίζουμε το χαρτί από την άλλη μεριά. Διπλώνουμε πάλι το κάτω μέρος του χαρτιού.
    7. Τοποθετούμε τους αντίχειρές μας ανάμεσα στα δύο φύλλα στην κάτω πλευρά και “ανοίγουμε” το χαρτί. Κατόπιν το πιέζουμε στις κάτω γωνίες ώστε να γίνει πάλι επίπεδο.
    8. Διπλώνουμε το κάτω τρίγωνο προς τα πάνω. Το ίδιο θα πρέπει να επαναλάβουμε και από την πίσω πλευρά.
    9. Βάζουμε πάλι τους αντίχειρές μας ανάμεσα στα δύο φύλλα στην κάτω πλευρά και ανοίγουμε. Πιάνουμε τις δύο γωνίες με τα χέρια μας και τραβάμε προς τα έξω.karabi-origami2Η χάρτινη βάρκα είναι έτοιμη!) Γεμίστε μια λεκάνη με νερό και βάλτε μέσα τα καραβάκια , μετά φυσίψτε τα με δύναμη μέχρι να φτάσουν στην άλλη άκτη της λεκάνης . Όπιου η βάρκα φτάσει πρώτη νικάει !

Αντίο !

17 comments on “Καλοκαίρι !!!

  1. Εγώ έχω κάνει δύο μπάνια αλλά συγνώμη δεν έβγαλα φωτογραφίες. Βέβαια δεν νομίζω να ξαναπάω διακοπές ώστε να πάω και στην παραλία. Αλλά σου υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να φτιάξω την χάρτινη βαρκούλα. Και πάλι χίλια συγνώμη. Μπορεί να μην πάρω μέρος στον διαγωνισμό αλλά ελπίζω να μην σε πειράζει. Πάντως εύχομαι όσα άτομα μπορούν να πάρουν μέρος και να γίνει αυτός ο διαγωνισμός. Αλλά αν σε κάποιον άλλον διαγωνισμό μπορώ να πάρω μέρος θα το κάνω. Και πάλι χίλια συγνώμη.

    1. Οκ , όποιος δεν πάει διακοπές μπορεί να κάνει μια καλοκαιρινή ζωγραφιά , θα το γράψω και στο άρθρο

  2. Οι γονείς μου δεν με αφήνουν να χρησιμοποιώ το μειλ μου με άτομα που δεν γνωρίζω. Μήπως γίνετε να σου στείλω κάπου αλλού την φωτογραφία?

    1. απο που όμως 🤔🤔🤔
      Μπορείς να μου γράψεις το λινγκ της εικόνας , αν δεν ξέρεις πως πες μου νασε βοηθήσω !

  3. Ούτε εμένα με αφήνουν να χρησημοποιώ το e-mail μου με άτομα που δεν γνωρίζω,αλλά θα μπορούσα να σου πω κάτι για τον προηγούμενο διαγωνισμό.
    Θα σου πρότεινα να άφηνες το θέμα ελεύθερο:δηλαδή να μας έλεγες να γράψουμε για όποιο ζώο θέλουμε εμείς! (Συγγνώμη αν σε κούρασα)

    1. οκ , θα ξανακάνω παρόμοιο διαγωνισμό αλλά με ελεύθερο θέμα , επίσεις όταν λέω email ενοώ το σχολικό σας email που το ξέρει κάθε χρηστης της eme απλός πρέπει να ξέρει το όνομα χρήστη ΠΡΟΣΟΧΗ : αν ξέρω το όνομα χρήστη σου δεν σημαίνη ότι μπορώ να μπω στο λογαριασμό σου , ας πούμε το δικό μου όνομα χρήστη είναι katsnpigi

  4. Συγγνώμη, αλλά εγώ δε θα μπορέσω να πάω στη θάλασσα μέχρι τις 20/7/2021 (Τρίτη) και δε μπορώ να ζωγραφίσω μια καλοκαίρινη ζωγραφιά, γιατί δεν έχω καθόλου σύνεργα ζωγραφικής. Έτσι δε θα μπορέσω να συμμετέχω στον διαγωνισμό.

  5. Πηγή , όταν πατάω το e-mail σου μου βγάζει την αρχική του e-me blogs

Leave a Reply