Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βίβλου🧒📖

Γεια σας!

Σήμερα 2 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βίβλου. Τι είναι αυτή η μέρα; Ποιοι και πότε σκέφτηκαν την ιδέα; Γιατί στις 2 Απριλίου; Ποιος ο στόχος τους; Όλες αυτές οι ερωτήσεις θα απαντηθούν στο σημερινό άρθρο!

Κάθε χρόνο γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου. Αυτή η ημερομηνία καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από την Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966, καθώς εκείνη τη ημέρα γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Σκοπός τους, να εμπνεύσουν τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα αλλά και να προκαλέσουν την προσοχή των μεγαλυτέρων προς το παιδικό βιβλίο.  Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η φετινή αφίσα!

Πηγές πληροφοριών:

👉https://www.sansimera.gr/

👉https://kokkinialepou.gr/

Ιδέες για δραστηριότητες 

Origami Σελιδοδείκτης σε 5 λετπά!- Source's DIY Blog

Λέσχη βιβλίου στο σπίτι σας!-Christina's awesome world

Στρώμα διαβάσματος από… παλιά μαξιλάρια-Christina's awesome world

2 comments on “Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βίβλου🧒📖

  1. Τέλειο άρθρο, πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ευχαριστώ που ανέφερες το Blog μου!Θα μπορούσες να κάνεις ένα άρθρο που να μας προτείνεις κάποια βιβλία?

    1. Ευχαριστώ πολύ! Εγώ ευχαριστώ καλέ που μου έδωσες την άδεια! Ωραία η ιδέα σου για το άρθρο! Θα το κάνω!

Leave a Reply