Γιορτές – Εκδηλώσεις (28η Οκτωβρίου)

edit

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 1

Υλικό

Τάξεις Α και Β: Δημιουργία Ελληνικής σημαίας

Τάξεις Γ-Στ: Αποθήκευση εικόνων σχετικά με 28η Οκτωβρίου και δημιουργία παρουσίασης.

α) Να αποθηκεύσετε στον φάκελο της τάξης σας μία φωτογραφία που σχετίζεται με την εθνική εορτή.

β) Να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας χρησιμοποιώντας το πρώτο γράμμα κεφαλαίο και τα υπόλοιπα μικρά χωρίς να ξεχάσετε τους τόνους και να θυμάστε ότι πάντα βάζουμε μόνο ένα κενό ανάμεσα στα γράμματα.

γ) Να ανεβάσετε την φωτογραφία κάτω από το ονοματεπώνυμό σας.

 

Δημιουργία παρουσίασης

  1. Να κάνετε κλικ ΕΔΩ και να επιλέξετε το "Αρχείο>Νέο>Παρουσίαση".
  2. Ένας σε κάθε υπολογιστή, να βρει και να ανεβάσει μία από τις φωτογραφίες που είχε αποθηκεύσει στον φάκελο της τάξης σας, η οποία έχει ως θέμα την 28η Οκτωβρίου επιλέγοντας "Εισαγωγή>εικόνα>μεταφόρτωση από υπολογιστή". Καλό είναι να σχετίζονται με Ελληνικές μάχες (Κάτω από τον τίτλο "Φαίνεται...". Αν δεν έχετε κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες, αποθηκεύστε νέες!
  3. Να κάνει το ίδιο και ο διπλανός/ή σας.
  4. Για κάθε φωτογραφία, ο κάθε μαθητής/τρια για τη δική του φωτογραφία να επιλέξει εισαγωγή>πλαίσιο κειμένου και να προσθέσει τον τίτλο που έχει η φωτογραφία του στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ 1
  5. Να επιλέξετε πάλι Εισαγωγή>πλαίσιο κειμένου και να γράψετε το όνομα και επίθετο. Αν είστε γρήγοροι, γράψτε έναν τίτλο για την φωτογραφία (οι τίτλοι υπάρχουν στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ 1)
  6. Να επιλέξετε Αρχείο>Δημοσίευση>Δημοσίευση
  7. Να αντιγράψετε τον σύνδεσμο της παρουσίασης και να κάνετε επικόλληση στον τοίχο της τάξης σας στην e-meΓια τους γρήγορους:
  8. Να αλλάξετε το χρώμα από τα γράμματα.
  9. Τους τίτλους από τις φωτογραφίες να τους επιλέξετε και να κάνετε τα γράμματα έντονα.
  10. Να αλλάξετε φόντο  (δεξί πλήκτρο του ποντικιού σε ένα κενό σημείο της σελίδας και "Αλλαγή φόντου". Στο "Χρώμα" είναι καλό να επιλέξετε "Διαβάθμιση".