Λάβετε θέσεις!

edit

 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάτω από την ανάρτηση "Ονοματεπώνυμα" γράψτε το όνομα και επίθετο στον τοίχο της e-me. Αν είστε δύο άτομα βάλτε ανάμεσα στα ονοματεπώνυμα το σύμβολο &. Το πρώτο γράμμα να είναι κεφαλαίο, τα υπόλοιπα πεζά και μη ξεχάσετε τόνους.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Οι θέσεις θα οριστούν σύμφωνα με τις μαθήτριες και μαθητές που έγραψαν πρώτοι σωστά και γρήγορα μια φράση που θα ορίσει ο δάσκαλος (δείτε παρακάτω το παράδειγμα). Σε πρώτο στάδιο μπορείτε να συζητήσετε ποιος από τους δύο θα ξεκινήσει τη δοκιμασία.

Το πρώτο γράμμα θα πρέπει να είναι κεφαλαίο, τα υπόλοιπα πεζά και δεν πρέπει να ξεχάσετε τους τόνους και τα σύμβολα. Όσοι δε θυμάστε τη χρήση μερικών πλήκτρων, δεν πειράζει, θα τα μάθετε στην πορεία.

Παράδειγμα:

 

Άσκηση 3

Για προχωρημένους: Να χρησιμοποιήσετε όσα περισσότερα εργαλεία του κειμενογράφου της e-me μπορείτε. Χρόνος: 5'.

Στη συνέχεια:

  1. Οι 3 πρώτοι/ες  θα κάτσουν στους υπολογιστές 2, 9 και 12. όπως φαίνεται στην εικόνα 1, λαμβάνοντας τον τίτλο του αρχηγού/αρχηγίνας. Ο 4ος και 5ος, στους υπολογιστές 4 και 7 αντίστοιχα. Στον υπολογιστή τους μπορούν να καλέσουν να κάτσει δίπλα τους όποιος/όποια θέλουν!
  2. Στους υπολογιστές που βρίσκονται στα δεξιά και αριστερά των αρχηγών (υπολογιστές 1, 3, 5, 6, 8, 10, 11 και 13), μπορούν οι αρχηγοί να καλέσουν όποια ζεύγη μαθητών επιθυμούν στην ομάδα τους!
  3. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα διεκδικούν τις θέσεις του 1ου βήματος για να γίνουν αυτοί αρχηγοί/αρχηγίνες! Γενικά, κάθονται μόνο 2 άτομα ανά υπολογιστή και δεν αλλάζουν θέσεις στα επόμενα μαθήματα, παρά μόνο αν τους αλλάξει θέση ο δάσκαλος. Δε ζητάμε ποτέ από μόνοι μας αλλαγή θέσης.
  4.  Αφού ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, σε σχόλιο της e-me, κάτω από τον τίτλο "Λάβετε θέσεις", κάθε ένας/μία από εσάς, να γράψει το ονοματεπώνυμό του/της ΚΑΙ το όνομα χρήστη στο ΠΣΔ. Αν δε θυμάστε το όνομα χρήστη, θα το βρούμε σε επόμενο μάθημα.

εικόνα 1

 

Εναλλακτικά:

εικόνα 2

Αφού καθίσετε, δημιουργείται το Πλάνο τάξης Σχολείο 1 και Πλάνο τάξης Σχολείο 2