Δραστηριότητα 8 – Κειμενογράφος: Συμπληρώνω το όνομα του ζώου

Εφόσον έχουμε πια εξοικειωθεί με το πληκτρολόγιο τόσο με τα γράμματα και τα σημεία στίξης όσο και με τους αριθμούς πάμε να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας για να ολοκληρώσουμε την παρακάτω άσκηση!

Τι θα χρειαστώ;

  • Υπολογιστή (από tablet ή από κινητό είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί η άσκηση)
  • Κειμενογράφο (Word, Libre Office, WordPad κτλ) *για την εύρεση τέτοιων προγραμμάτων κοίτα στο τέλος της δραστηριότητας.

Μόλις ανοίξετε την άσκηση εμφανίζονται διάφορες εικόνες ζώων αλλά δυστυχώς κανένα από αυτά δεν έχει το όνομά του γραμμένο από κάτω και μπερδεύομαι! Μπορείς να με βοηθήσεις και να γράψεις το όνομα κάθε ζώου στο κουτάκι κάτω από την εικόνα του;

Κατέβασε την άσκηση  6. Κείμενο για Ζώα πατώντας επάνω της  και στη συνέχεια άνοιξέ την από τον υπολογιστή σου πηγαίνοντας να την βρεις στα "Αρχεία λήψης" (Downloads).

Προσοχή! Μην αφήσεις παραπονεμένους τους τόνους σε κάθε λεξούλα που γράφεις!

* Σχετικά με τα προγράμματα κειμενογράφων:
- Όσοι υπολογιστές έχουν Windows τότε διαθέτουν το πρόγραμμα WordPad ήδη εγκατεστημένο με το οποίο μπορείτε να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε την άσκηση.
- Αν επιπλέον έχετε εγκατεστημένο το Microsoft Word καλύτερα να την επεξεργαστείτε με αυτό.
- Τέλος αν δεν έχετε κάποιον κειμενογράφο μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε δωρεάν το Libre Office το οποίο διαθέτει τον κειμενογράφο Libre Office Writer. Το πρόγραμμα διαθέτει παρόμοιες λειτουργίες με το Word.

Leave a Reply