Κρατώ το σπίτι μου καθαρό και νοικοκυρεμένο.. (Κοινωνική και Επαγγελματική Αγωγή)

Καλημέρα σε μικρούς και μεγάλους!

Χθες το μάθημά μας αφορούσε τα Χριστούγεννα. Τι γιορτάζουμε στις 25 Δεκεμβρίου. Ποια τα έθιμά μας και οι παραδόσεις μας.. Επειδή όμως για να τα γιορτάσουμε όμορφα πρέπει να έχουμε ένα καθαρό σπίτι, ας δούμε πώς γίνεται αυτό. Τις τελευταίες μέρες περνάμε πολλές ώρες μέσα στο σπίτι. Είναι καλό για τη υγεία μας  να είναι όλα νοικοκυρεμένα και μετά σκεφτείτε.. Γιορτινές μέρες.. Διαφορετικές φέτος μα μπορεί κάποιο μέλος της οικογένειάς μας να μας επισκεφθεί.. Πρέπει το σπίτι μας να είναι όμορφο!

Κι επειδή όλες αυτές οι δουλειές γίνονται καθημερινά, δεν τις κάνει μόνο ένας! Τα παιδιά βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού, τον μπαμπά ή τη μαμά, τους συγγενείς ή άλλα άτομα που μένουν στο σπίτι. Είναι μεγάλη χαρά να προσφέρουμε τη βοήθειά μας και μην ξεχνάτε!.. Να λέτε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο άτομο που κάθε μέρα φροντίζει το σπίτι σας να είναι καθαρό..

Σπίτι-και-εργασίες-Κρατώ-το-χώρο-μου-καθαρό

Σήμερα λοιπόν καλά μου παιδιά, διαβάστε το μάθημά σας και κάντε τις ασκήσεις πράξη. Μόλις το σπίτι σας είναι καθαρό και έτοιμο, θα περάσουμε αύριο στο θέμα της Πρωτοχρονιάς.. Γιατί ακόμα και ο Άγιος Βασίλης όταν έρθει θέλει να βρει ένα σπίτι που θα μοσχομυρίζει από καθαριότητα..

Μέχρι τότε να προσέχετε και να ακούτε τους δικούς σας ανθρώπους! Τα λέμε πάλι αύριο..

Με αγάπη,

κυρία Μαργαρίτα.