Ανδόρρα φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική    Καθημερινότητα      Φαγητά     Παιδιά και σχολείο

Τι τρώτε στην Ανδόρρα;

Τα σαλιγκάρια του αμπελώνα θεωρούνται λιχουδιά στην Ανδόρρα.
ομελέτα με μανιτάρια

Καθώς η Ανδόρρα βρίσκεται ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία, η κουζίνα της είναι έντονα επηρεασμένη από τις δύο αυτές χώρες. Υπάρχουν επίσης τυπικά καταλανικά πιάτα.

Τα επίπεδα κέικ που ονομάζονται coques  και το trinxat, ένα πιάτο που παρασκευάζεται από πατάτες και λάχανο, θεωρούνται εθνικά πιάτα. Μια δημοφιλής ομελέτα με μανιτάρια ονομάζεται truites de carreroles. Άλλο δημοφιλές πιάτο είναι το Caragols a la llauna που είναι ψητά σαλιγκάρια αμπελιού με βότανα.

Το ψάρι και το κρέας βρίσκονται συχνά στο πιάτο

Έτσι έχουμε την Cassolada, ένα πιάτο με χοιρινό, κοτόπουλο, πατάτες, λαχανικά και ρύζι. ή το Pescada a la planxa, ψάρι στη σχάρα. Αλλά και το Cunnilo που είναι στην κάτω φωτογραφία είναι ένα από τα τυπικά πιάτα της Ανδόρρας.

 

Trinxat είναι ένα μείγμα από πουρέ πατάτας, λάχανο και πράσο. Τα υλικά τηγανίζονται με κύβους μπέικον ή χοιρινό λίπος. Το Trinksat συνήθως καλύπτεται με φύλλα κιχωρίου και ένα αυγό ποσέ.
Cunillo κυριολεκτικά σημαίνει «κουνέλι». Στην Ανδόρα, παρασκευάζεται με διάφορους τρόπους, αλλά ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να το μαγειρεύουμε σε πηχτή σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδια και λευκό κρασί.
Pescada a la planxa

 

Leave a Reply