Β. Μακεδονία Ζώα και Φυτά

Συνοπτικά   Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Φαγητά     Καθημερινότητα   Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά

Πλούτος ειδών στη Βόρεια Μακεδονία

Το γεγονός ότι η βαλκανική χώρα έχει σχετικά μικρό πληθυσμό ευνοεί την ανάπτυξη σπάνιων ειδών. Σε συνδυασμό με τις διαφορετικές κλιματικές ζώνες της χώρας, αυτό επιτρέπει τη διατήρηση πολλών φυτών και, κυρίως, την επιβίωσή τους στους απομονωμένους βιότοπους.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας έχει πλέον επίγνωση αυτού του πλούτου και έκτοτε προστατεύει τη φύση σε τρία μεγάλα εθνικά πάρκα. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 3.500 είδη φυτών φύονται στη Βόρεια Μακεδονία. Αυτά είναι αρκετά για μια τόσο μικρή χώρα.

Τι φυτρώνει στη Βόρεια Μακεδονία;

Υπάρχουν πολλά σπάνια φυτά στη Βόρεια Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένων πολλών φαρμακευτικών φυτών. Τα βότανα, τα μπαχαρικά και τα μούρα είναι επίσης πολύ χρήσιμα για τους κατοίκους της χώρας.

Καλλιεργούνται επίσης ρόδια, δαμάσκηνα μηραμπέλα και ροδάκινα. Το πεύκο της Ρούμελης με τα πέντε πτερύγια είναι ιδιαίτερα σπάνιο. Αυτό φύεται στις πλαγιές του Εθνικού Πάρκου Pelister στη Βόρεια Μακεδονία. Τα πεύκα, οι οξιές και οι βελανιδιές αναπτύσσονται πιο συχνά.

Σε αυτό το δέντρο φυτρώνουν δαμάσκηνα Mirabelle.
Ρουμελιώτικα πεύκα στο Εθνικό Πάρκο Pelister
Άνθη ροδακινιάς

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποια ζώα ζουν στη Β.Μακεδονία;

Στα δάση της Β.Μακεδονίας ζουν πολυάριθμες αλεπούδες και αγριογούρουνα. Αλλά και θηράματα όπως ελάφια και ζαρκάδια μπορούν επίσης να βρεθούν εκεί. Στα παρθένα μέρη των μακεδονικών δασών, μπορεί κάλλιστα να συναντήσετε έναν λύκο ή μια αρκούδα. Ακόμη πιο σπάνια είναι οι λύγκες, οι οποίοι μπορούν να βρεθούν στα βουνά Sar.

Κοντά στα νερά της Β.Μακεδονίας υπάρχουν είδη πουλιών, όπως κορμοράνοι και πελεκάνοι. Αυτά είναι προστατευόμενα είδη. Φυσικά, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε αετούς και γεράκια στα βουνά. Υπάρχουν επίσης φίδια στη Β.Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένων μερικών δηλητηριωδών ειδών. Ένα ενδιαφέρον θέαμα είναι οι χελώνες, τις οποίες μπορείτε επίσης να δείτε στην άκρη του δρόμου σε κατοικημένες περιοχές στην ύπαιθρο.

Η Β.Μακεδονία φιλοξενεί επίσης πολλές ελληνικές χελώνες.
Το πουλί Κομοράνος ζει κοντά σε υδάτινες μάζες.
Μια προσεκτική κόκκινη αλεπού!

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση