Ισπανία Καθημερινότητα

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική   Καθημερινότητα     Φαγητά           Παιδιά και σχολείο           Χαρακτηριστικά            Χριστούγεννα

Ισπανίδα

Καθημερινή ζωή στην Ισπανία

Πώς είναι η ζωή σε μια ισπανική οικογένεια; Ποιες είναι οι διαφορές με τις γερμανικές οικογένειες; Πώς είναι η καθημερινή ζωή στην Ισπανία;

Στις ισπανικές οικογένειες αρέσει να περνούν πολύ χρόνο μαζί, η συνοχή είναι πολύ σημαντική γι' αυτές. Τους αρέσει επίσης να γευματίζουν και να τρώνε μαζί. Ειδικά για το δείπνο αφιερώνουν πολύ χρόνο. Συχνά γίνεται αργά, μετά τις 9 το βράδυ, αλλά τα παιδιά επιτρέπεται να μείνουν ξύπνια τόσο αργά στην Ισπανία. Στα ισπανικά παιδιά αρέσει να ντύνονται τις Κυριακές και να φορούν όμορφα φορέματα ή κοστούμια. Τα κορίτσια συχνά τρυπούν τα αυτιά τους από νεογέννητα.

Ελεύθερος χρόνος στην Ισπανία

Η κωπηλασία με ποδήλατο είναι επίσης διασκεδαστική στη Μαδρίτη!

Στον ελεύθερο χρόνο τους, οι Ισπανοί επιθυμούν να βγαίνουν έξω. Επειδή είναι πιο ζεστά από ό,τι εδώ, οι άνθρωποι τείνουν να συναντιούνται στο δρόμο ή στο πάρκο και όχι σε εσωτερικούς χώρους. Στους Ισπανούς αρέσει επίσης να αθλούνται, να πηγαίνουν στον κινηματογράφο ή να συναντιούνται με φίλους.

Το ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές - τόσο ως παίκτης όσο και ως θεατής. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα έχουν πολλούς οπαδούς. Οι Ισπανοί είναι γενικά κοινωνικοί και τους αρέσει να βγαίνουν έξω. Οι Ισπανοί είναι ζωηροί και μερικές φορές φωνακλάδες.

 

Οι λαχνοί πωλούνται εδώ.

Λοταρία

Αυτό που αγαπούν επίσης οι Ισπανοί είναι η λοταρία! Οι νικητήριοι αριθμοί κληρώνονται δύο φορές την εβδομάδα στην εθνική λοταρία και πολλοί άνθρωποι περιμένουν με ανυπομονησία την κλήρωση. Αλλά ακόμη πιο σημαντική είναι η χριστουγεννιάτικη λοταρία. Η κλήρωση πραγματοποιείται στις 22 Δεκεμβρίου. Το πρώτο βραβείο ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, το βραβείο αυτό ονομάζεται "El Gordo", το μεγάλο.

 

Η Siesta ανήκει στην Ισπανία όπως το ψάρι στο νερό. Εδώ κάποιος κάνει σιέστα στη Μαγιόρκα.

Siesta στην Ισπανία

Μια τυπική ισπανική συνήθεια είναι η σιέστα. Το μεσημέρι κάνει τόση ζέστη που το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ξαπλώσετε και να ξεκουραστείτε. Τα καταστήματα συχνά κλείνουν για αρκετές ώρες το μεσημέρι και δεν ανοίγουν ξανά πριν από τις 4 ή 5 το απόγευμα. Στη συνέχεια παραμένουν ανοιχτά περισσότερο το βράδυ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι άνθρωποι κάνουν σιέστα, έναν μεσημεριανό ύπνο. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όπου υπάρχει μόνο ένα σύντομο μεσημεριανό διάλειμμα, όπως συμβαίνει εδώ.

Ισπανική συνάντηση

Όταν συναντάτε κάποιον ή μπαίνετε σε ένα κατάστημα, λέτε Hola, που σημαίνει γεια σας και προφέρεται "Olla"! Το Qué tal; σημαίνει "Πώς είσαι;", στο οποίο μπορείτε να απαντήσετε: Bueno! (Καλά). Αν κάποιος θέλει να μάθει το όνομά σας ρωτάει Como te llamas;  Τότε εσείς λέτε Mi llamo ...

Αφήστε μια απάντηση