19-03-2023 Η Ellinik Smart City στον Περιφερειακό ΑΤΤΙΚΗΣ (Διαγωνισμός Ρομποτικής WRO)

Παρουσίαση, 

Σενάριο, 

Βίντεο

 

Το Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που εντάσσεται στη θεματολογία "Βελτίωση Ποιότητας Ζωής, Βιώσιμη ανάπτυξη" με συντονίστρια τη ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΕΤΗ, Πληροφορικό και τους μαθητές του ΣΤ1 ξεκίνησε με σκοπό την αναζήτηση των αξόνων που ορίζουν μια πόλη ως "έξυπνη" και οδηγούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στη βιώσιμη ανάπτυξή της.

 

Καταλήξαμε σε συμμετοχή στο διαγωνισμό ρομποτικής της WRO

Το σχολείο μας συμμετείχε στον Περιφερειακό ΑΤΤΙΚΗΣ του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 στην Ανοικτή Κατηγορία Δημοτικού:  (Γ’ – ΣΤ’) Έξυπνες Πόλεις – Smart Cities και προκρίθηκε στον Τελικό.

Στόχος του έργου που παρουσιάσαμε :

Ένα «έξυπνο» λεωφορείο με πολλούς αυτοματισμούς. Οι πόρτες του είναι αυτόματες και ανοίγουν όταν το λεωφορείο σταματήσει, ενώ κλείνουν όταν δεν υπάρχουν κενές θέσεις.

Ο κόσμος ενημερώνεται για το πόσες άδειες θέσεις υπάρχουν στο λεωφορείο. Επιπλέον, με σκοπό τη εξοικονόμηση ενέργειας, o κλιματισμό του χώρου ξεκινά αυτόματα, όταν οι πόρτες του λεωφορείου είναι κλειστές και αν η θερμοκρασία γίνει υπερβολική αυξάνει την ένταση λειτουργίας του.

vevaiwsh-perif-προπονητές

vevaiwsh-perif-Μαθητές

 

 

Leave a Reply