“Να ‘τανε το ’21” μέσα από την σχολική εφημερίδα του Ιδ. Δημ. Σχολείου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Το φετινό φύλλο της σχολικής μας εφημερίδας «Η Μαγεία της Μάθησης» αφιερώθηκε στην ελληνική επανάσταση στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Τα θέματα ποικίλα και άκρως ενδιαφέροντα, με τα οποία οι μικροί μας αρθρογράφοι προσέγγισαν την ελληνική επανάσταση από διάφορες πλευρές, εκπονώντας κάποια έρευνα ή αφήνοντας τη φαντασία τους να τους ταξιδέψει κι άλλες φορές επιστρατεύοντας τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.

Ακολουθώντας, λοιπόν, ένα διαφορετικό μονοπάτι, αυτό της δημοσιογραφίας, τα παιδιά όλων των ηλικιών, από αυτά του παιδικού σταθμού μέχρι εκείνα της Στ’ τάξης του δημοτικού, έμαθαν γι’ αυτά τα τόσο σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία του ελληνικού κράτους και παράλληλα εξασκήθηκαν στη συγγραφή διαφόρων κειμενικών ειδών και διασκέδασαν.

https://www.jct.gr/flipbook_bl/

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός

για την έκδοση της εφημερίδα,

«Η Μαγεία της Μάθησης»

Αγγελική Λιάπη

One Comment on ““Να ‘τανε το ’21” μέσα από την σχολική εφημερίδα του Ιδ. Δημ. Σχολείου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

  1. Ένα πολύ όμορφο παράδειγμα σχολικής εφημερίδας εστιασμένο στο φετινό εορτασμό. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους!!!

Leave a Reply