Βοσνία Ζώα και Φυτά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και Πολιτική    Χαρακτηριστικά     Καθημερινή ζωή    Παιδιά και σχολείο   Ενότητα     Φαγητά

Τι αναπτύσσεται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη;

Το μισό έδαφος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης καλύπτεται από δάση. Στις επίπεδες περιοχές πρόκειται για φυλλοβόλα και μικτά δάση, ενώ στις ορεινές περιοχές για δάση κωνοφόρων.

Υπάρχει επίσης ένα εθνικό πάρκο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που ονομάζεται Sutjeska, το οποίο εξακολουθεί να περιέχει το αρχέγονο δάσος Perućica. Τα δέντρα εδώ είναι αρκετά μεγάλα και φτάνουν σε ύψος τα 60 μέτρα, όπως το μαύρο πεύκο.

Κάπως έτσι είναι το Εθνικό Πάρκο Sutjeska στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

 

Αγριόγατα

Ευρασιατικός λύκος - ΒικιπαίδειαΠοια ζώα ζουν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη;

Επειδή πολλές περιοχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είναι ακατοίκητες και μη ανεπτυγμένες, πολλά άγρια ζώα εξακολουθούν να ζουν σε μέρη της χώρας. Αισθάνονται πιο άνετα μακριά από οικισμούς και δεν κυνηγιούνται ούτε εκδιώκονται. Για παράδειγμα, λύκοι, καφέ αρκούδες, αγριόγατες και ο αλπικός αίγαγρος ζουν στις παρθένες περιοχές της χώρας. Τα αγριογούρουνα, οι αλεπούδες, τα ελάφια και τα ζαρκάδια είναι πιο συνηθισμένα και μπορούν επίσης να βρεθούν κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Αλπικός αίγαγρος
ΖΑΡΚΑΔΙ

Εθνικά πάρκα και πού βρίσκεται το αρχαιότερο αρχέγονο δάσος στην Ευρώπη;

Η φύση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη χρειάζεται μεγάλη προστασία.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη διαθέτει τρία εθνικά πάρκα. Εκεί θα βρείτε σπήλαια, βουνά, ποτάμια και δάση. Εκτός από αυτή τη θαυμάσια φύση, υπάρχουν επίσης ορισμένα ιστορικά μνημεία για τους παρτιζάνους που έχασαν τη ζωή τους στους παγκόσμιους πολέμους. Το εθνικό πάρκο Una περιλαμβάνει επίσης τα ερείπια της μεσαιωνικής βασιλικής πόλης Ostrovica. Το

Τα εθνικά πάρκα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχουν να προσφέρουν μια πανέμορφη φύση.

Εθνικό Πάρκο Sutjeska φιλοξενεί το Perućica, το παλαιότερο αρχέγονο δάσος στην Ευρώπη.

Προστασία του περιβάλλοντος στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος εξακολουθεί να προσελκύει ελάχιστη προσοχή στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Πολλοί άνθρωποι απλώς πετούν τα σκουπίδια τους στην άκρη του δρόμου ή τα ρίχνουν στα ποτάμια. Καθώς η Βοσνία-Ερζεγοβίνη χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις και πολέμους τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Παρ' όλα αυτά, η χώρα έχει χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στην υπανάπτυκτη οικονομία της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση