Λετονία Φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική        Φαγητά           Παιδιά και σχολείο           Χαρακτηριστικά      Χριστούγεννα

Υπάρχει μια κρύα σούπα, λάχανο, χοιρινό και αγγούρι. Τα ποτά στο τραπέζι είναι κεφίρ και κβας (ποτό από ψωμί).

Τι τρώνε οι άνθρωποι στη Λετονία;

Η κουζίνα στη Λετονία είναι μάλλον πλούσια. Τα δημητριακά, όπως η σίκαλη, το σιτάρι και η βρώμη, είναι βασικά τρόφιμα στη Λετονία. Το ψωμί διατίθεται σε πολλές ποικιλίες, ενώ καταναλώνονται επίσης πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Υπάρχουν επίσης πατάτες, λάχανο και μπιζέλια. Τα γκρίζα μπιζέλια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο τύπο μπιζελιού με σκούρο χρώμα. Μπορείτε να βρείτε μια εικόνα παρακάτω.

Έτσι μοιάζει το Rupjmaize.

Το κρέας σερβίρεται σχεδόν με κάθε κύριο γεύμα. Φυσικά, στις ακτές της Βαλτικής σερβίρονται επίσης πολλά ψάρια. Συχνά χρησιμοποιούνται μέλι, βατόμουρα και μανιτάρια. Τα καρυκεύματα τείνουν να είναι ελάχιστα και όταν είναι, είναι κυρίως πιπέρι, κύμινο και άνηθος.

Τι είναι το Rupjmaize;

Το ψωμί κυκλοφορεί σε πολλές ποικιλίες, αλλά το rupjmaize είναι το πιο δημοφιλές. Θεωρείται το εθνικό πιάτο των Λετονών. Το ψωμί σικάλεως ψήνεται χρησιμοποιώντας μόνο αλεύρι σικάλεως, χωρίς αλεύρι με πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα. Αυτό ευθύνεται για το πολύ σκούρο  χρώμα.

Το rupjmaize χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή ενός δημοφιλούς επιδόρπιου. Ονομάζεται Rupjmaize kartojums. Το θρυμματισμένο ψωμί, αρωματισμένο με ζάχαρη και κανέλα, τοποθετείται σε ένα διαφανές μπολ με μαρμελάδα και κρέμα γάλακτος. Υπάρχει επίσης και σούπα ψωμιού.

Πρόκειται για sklandrausis.

Αγαπημένο μπαχαρικό: κύμινο.

Το κύμινο χρησιμοποιείται συχνά ως μπαχαρικό, για παράδειγμα στο κύμινο τυρί, το οποίο τρώγεται παραδοσιακά το Καλοκαίρι. Το Sklandrausis πασπαλίζεται επίσης με σπόρους κύμινου. Πρόκειται για μια γλυκιά πίτα που φτιάχνεται από αλεύρι σίκαλης, πατάτες και καρότα.

 

 

Τα γκρίζα μπιζέλια με μπέικον σερβιρίστηκαν εδώ ως ορεκτικό σε ένα εστιατόριο στη Ρίγα.
Στη Λετονία, το τυρί με κύμινο σερβίρεται παραδοσιακά στο Φεστιβάλ του Καλοκαιριού.
Εδώ σερβίρουμε χοιρινό με κρεμμύδια, πουρέ πατάτας και ένα βραστό αυγό.

Αφήστε μια απάντηση