Λετονία Χαρακτηριστικά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική        Φαγητά           Παιδιά και σχολείο           Χαρακτηριστικά      Χριστούγεννα

Οι άνθρωποι τραγουδούν στο φεστιβάλ τραγουδιού στη Λετονία. Αυτό είναι τυπικά λετονικό!

Τραγουδήστε!

Όπως και στην Εσθονία και τη Λιθουανία, οι άνθρωποι στη Λετονία απολαμβάνουν ιδιαίτερα το τραγούδι. Οι περισσότεροι Λετονοί τραγουδούν σε χορωδία. Υπάρχουν μεγάλα φεστιβάλ τραγουδιού, όπου οι άνθρωποι αρέσκονται επίσης να ντύνονται με παραδοσιακές φορεσιές. Το μεγάλο φεστιβάλ τραγουδιού, το οποίο πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια στη Ρίγα, είναι ιδιαίτερα γνωστό. Χαρακτηριστικά είναι τα ντάινα. Πρόκειται για παραδοσιακά λαϊκά τραγούδια και ποιήματα της Λετονίας. Είναι σύντομα, με όχι περισσότερους από τέσσερις στίχους και χωρίς ομοιοκαταληξία. Αφηγούνται λετονικούς μύθους, αλλά και καθημερινές ιστορίες.

Ένας άντρας με στεφάνι από φύλλα βελανιδιάς ανάβει φωτιά

Καλοκαίρι στη Λετονία: Jāņi

Οι εορτασμοί του θερινού ηλιοστασίου είναι ιδιαίτερα γνωστοί στη Σουηδία, αλλά οι άλλες σκανδιναβικές χώρες και οι χώρες της Βαλτικής γιορτάζουν επίσης τη γιορτή αυτή στο θερινό ηλιοστάσιο στις 24 Ιουνίου.

Στη Λετονία, η γιορτή αυτή ονομάζεται Jāņi. Τόσο η 23η όσο και η 24η Ιουνίου είναι δημόσιες αργίες. Οι γυναίκες παραδοσιακά στολίζονται με στεφάνια από λουλούδια, ενώ οι άνδρες φορούν φύλλα βελανιδιάς. Η εξώπορτα και η πύλη διακοσμούνται με στεφάνια του Αγίου Ιωάννη. Οι άνθρωποι τρώνε τυρί και πίνουν μπύρα, τραγουδούν και χορεύουν.

Τα παιδιά πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι στολισμένα με στεφάνια και χόρτα. Οι φωτιές ανάβουν πριν από το ηλιοβασίλεμα.

Φυλακή Karosta-ΜουσείοΈνα από τα αξιοθέατα του λιμανιού Liepaja είναι μια νύχτα στη φυλακή!

Στην πόλη Liepaja, μπορείτε να επισκεφτείτε την παλιά φυλακή της Karosta, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο… Μπορείτε να ζήσετε τη ζωή ενός κρατούμενου με πραγματικές σωματικές και ηθικές πρακτικές.

Το χόκεϊ επί πάγου είναι το εθνικό άθλημα στη ΛετονίαIce Hockey Latvia

Οι Λετονοί υπερηφανεύονται ότι είναι οι καλύτεροι οπαδοί του χόκεϊ επί πάγου στον κόσμο και το αποκαλούν απλώς «χόκεϊ» επειδή οι άλλοι τύποι απλά δεν έχουν σημασία εδώ -πως στην Ελλάδα αποκαλούν μπάλα μόνο το ποδόσφαιρο; Ε κάπως έτσι. Εκτός από την εθνική ομάδα και ένα τοπικό πρωτάθλημα, υπάρχει ένα παγοδρόμιο σε κάθε μικρή πόλη, που επιτρέπει σε όλους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο πιο δημοφιλές άθλημα της χώρας.

Leave a Reply