Ολλανδία Καθημερινή Ζωή

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα      Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά 

Hollandrad

Περισσότερα ποδήλατα από ανθρώπους

Η Ολλανδία θεωρείται η κατ' εξοχήν χώρα της ποδηλασίας και είναι γενικά αποδεκτό ότι υπάρχουν πλέον περισσότερα ποδήλατα από ανθρώπους. Ειδικά το Άμστερνταμ είναι διάσημο για τη λατρεία του ποδηλάτου και ένα συγκεκριμένο σχέδιο ποδηλάτου, το Hollandrad, έχει πάρει ακόμη και το όνομά του από τις Κάτω Χώρες. Τα ολλανδικά ποδήλατα είναι στιβαρά και κάθεστε πολύ ίσια πάνω τους. Οι ποδηλάτες στην Ολλανδία έχουν τους δικούς τους ποδηλατόδρομους και ακόμη και τα δικά τους φανάρια.

πατινάζ ταχύτητας

Ποιο άθλημα αρέσει στους Ολλανδούς;

Μεγάλο μέρος των Κάτω Χωρών συνορεύει με τη Βόρεια Θάλασσα. Είναι αυτονόητο ότι τα θαλάσσια σπορ είναι πολύ δημοφιλή εκεί! Σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της Ευρώπης, το πιο δημοφιλές άθλημα εδώ δεν είναι το ποδόσφαιρο, αλλά η κολύμβηση. Συνολικά, στους Ολλανδούς αρέσουν τα αθλήματα χωρίς πολλά αξεσουάρ, όπως για παράδειγμα η ποδηλασία, το τζόκινγκ και η πεζοπορία.

Το πατινάζ ταχύτητας είναι επίσης πολύ δημοφιλές. Όσον αφορά τα ομαδικά αθλήματα, οι Ολλανδοί είναι επίσης ενθουσιασμένοι με το ποδόσφαιρο. Εκτός από αυτό, στους Ολλανδούς αρέσουν και άλλα αθλήματα που ίσως έχετε ήδη δοκιμάσει, όπως το βόλεϊ ή το μπάσκετ.

Κανάλια

Υπάρχουν κανάλια και τάφροι σε πολλές πόλεις των Κάτω Χωρών. Στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν κυρίως για τις μεταφορές, ενώ σήμερα προσθέτουν στη γοητεία πολλών πόλεων και είναι όμορφα στην όψη. Οι κρουαζιέρες στα κανάλια, δηλαδή οι εκδρομές με βάρκα στα κανάλια, είναι δημοφιλείς στους τουρίστες. Το χειμώνα, τα κανάλια αυτά είναι συχνά παγωμένα, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για πατινάζ στον πάγο.

 

Τα νησιά της Καραϊβικής των Κάτω Χωρών

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η ζωή στα νησιά της Καραϊβικής των Κάτω Χωρών διαφέρει από εκείνη στο ευρωπαϊκό τμήμα της χώρας. Τα νησιά Μποναίρ, Άγιος Ευστάθιος και Σάμπα είναι οι λεγόμενες "ειδικές κοινότητες" των Κάτω Χωρών.

Το Άγιος Ευστάθιος (Sint Eustatius) γνωστό και ως "Χρυσός Βράχος", μοιάζει με τις Κάτω Χώρες σε τομείς όπως το εκπαιδευτικό σύστημα και η γλώσσα, αλλά η ζωή είναι εντελώς διαφορετική. Οι κάτοικοι ζουν σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, ή πιο συγκεκριμένα από τον οικοτουρισμό. Λαμβάνεται μέριμνα ώστε το περιβάλλον και οι κάτοικοι να μην υποφέρουν από τον τουρισμό. Στόχος είναι να αποφευχθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος και η φθορά της φύσης.

Στα άλλα δύο νησιά, το Μποναίρ και το Σάμπα, οι άνθρωποι κερδίζουν επίσης τα χρήματά τους από τον αειφόρο τουρισμό. Τα νησιά αυτά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους δύτες.

 

Leave a Reply