Ολλανδία Χαρακτηριστικά

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα      Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά 

Αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ γύρω στο 1655

Η Χρυσή Εποχή

Οι Κάτω Χώρες είναι περισσότερο γνωστές για τον μεγάλο αριθμό πινάκων ζωγραφικής τους. Ο 17ος αιώνας θεωρείται η "Χρυσή Εποχή" στις Κάτω Χώρες. Αυτή η περίοδος ανέδειξε διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Ρέμπραντ φον Ράιχ, τον οποίο ίσως έχετε ακουστά. Υπολογίζεται ότι περίπου 700 ζωγράφοι ολοκλήρωναν 70.000 πίνακες το χρόνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτή η μαζική παραγωγή τέχνης είναι απαράμιλλη σε όλη την ιστορία.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια καλλιτεχνικά παραγωγικών περιόδων όπως η Αναγέννηση στην Ιταλία ή ο Ιμπρεσιονισμός στη Γαλλία, δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ποσότητα πινάκων. Σήμερα, θα βρείτε πολυάριθμα μουσεία και εκθέσεις τέχνης στις Κάτω Χώρες όπου μπορείτε να θαυμάσετε έργα από διάφορες περιόδους της ολλανδικής ζωγραφικής. Πολλά από τα μουσεία απευθύνονται και σε παιδιά.

Αυτό το έργο τέχνης "De Sterrennacht" ζωγραφίστηκε από τον Vincent van Gogh το 1889.

Βίνσεντ βαν Γκογκ

Στα μέσα του 19ου αιώνα, ένας άλλος παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης γεννήθηκε στις Κάτω Χώρες: ο ζωγράφος και σχεδιαστής Βίνσεντ βαν Γκογκ. Άφησε πίσω του πολυάριθμα έργα και σχέδια. Ίσως έχετε ήδη δει μερικούς από τους πίνακές του. Στην ολλανδική πρωτεύουσα Άμστερνταμ, ένα μουσείο, το "Μουσείο Βαν Γκογκ", έχει αφιερωθεί στον καλλιτέχνη.

Klompen

Klompen - τι είναι αυτό;

Τα τσόκαρα είναι ένα κλασικό ολλανδικό σουβενίρ. Πρόκειται για παπούτσια κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο. Αρχικά, αυτός ο τύπος παπουτσιού προέρχεται από τη Γαλλία, αλλά πουθενά αλλού δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο στις Κάτω Χώρες.

Κάθε περιοχή έχει τον δικό της τρόπο να πλάθει τα παπούτσια. Ορισμένα είναι μυτερά, άλλα είναι στρογγυλά, άλλα είναι μισάνοιχτα ή έχουν δερμάτινο λουράκι. Είναι επίσης βαμμένα με μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Οι παραδοσιακοί κατασκευαστές αυτών των παπουτσιών επαινούν την προαγωγική για την υγεία επίδραση του παπουτσιού, το οποίο υποτίθεται ότι γυμνάζει τους μύες των ποδιών και σταθεροποιεί το πόδι. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε.

Οι ολλανδικές τουλίπες

Οι τουλίπες προέρχονται στην πραγματικότητα από την Τουρκία και όχι από τις Κάτω Χώρες. Ωστόσο, το φυτό καλλιεργείται εκεί εδώ και αιώνες και καλλιεργείται επιμελώς σε όλες τις ποικιλίες. Κατά την περίοδο των τουλίπων προς το τέλος Μαρτίου, μέρη της Ολλανδίας ανθίζουν πραγματικά και εμφανίζονται μικρές θάλασσες από τουλίπες. Πολλοί τουρίστες ταξιδεύουν επίσης εκεί αυτή την εποχή για να θαυμάσουν αυτό το θαύμα της τουλίπας. Οι Κάτω Χώρες είναι διάσημες για το λουλούδι αυτό, όχι μόνο λόγω της μανίας της τουλίπας τον 17ο αιώνα.

Πεζοπορία σε λασπωμένο έδαφος

Οι Κάτω Χώρες είναι επίσης αγαπημένος προορισμός για πολλούς τουρίστες. Σχεδόν κανείς δεν χάνει μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία όταν επισκέπτεται τις Κάτω Χώρες: την πεζοπορία σε λασπερή ακτή. Οι ολλανδικές λασποακτές αποτελούν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και φιλοξενούν ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και βιοποικιλότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατούν στις λασποακτές  ξυπόλητοι στο κυρίως λασπωμένο έδαφος, καθώς το περπάτημα στη λάσπη θεωρείται ευχάριστο και ορισμένοι περιγράφουν την εμπειρία ως ένα πραγματικό μασάζ ποδιών. Ωστόσο, ανάλογα με τις παλίρροιες, οι λασποβιότοποι μπορεί να πλημμυρίσουν, οπότε οι άπειροι περιπατητές λασποβιότοπων θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν μια ξενάγηση με ξεναγό.

Καφετέρια στο Άμστερνταμ

Καφετέριες

Η ολλανδική πρωτεύουσα Άμστερνταμ ειδικότερα είναι γνωστή για τα πολυάριθμα καφενεία της. Ωστόσο, αυτά τα καφενεία, τα οποία στην πραγματικότητα μοιάζουν περισσότερο με μπαρ, δεν αφορούν πρωτίστως τον καφέ. Οι καφετέριες προέκυψαν ως αποτέλεσμα ενός νόμου που ψηφίστηκε το 1976. Σε αυτόν τον νόμο αποφασίστηκε να γίνει διάκριση μεταξύ σκληρών και μαλακών ναρκωτικών στις Κάτω Χώρες. Οι κίνδυνοι και οι δυνατότητες εθισμού των ναρκωτικών αναλύθηκαν επιστημονικά. Η κάνναβη, για παράδειγμα, θεωρείται μαλακό ναρκωτικό.

Επειδή πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η επαφή με τέτοια μαλακά ναρκωτικά μπορεί να οδηγήσει γρήγορα σε ακόμη πιο επικίνδυνα ναρκωτικά, έγιναν προσπάθειες να ελεγχθεί αυστηρά η χρήση τους. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σε αυτές τις καφετέριες. Οι Ολλανδοί επιτρέπεται να παίρνουν τέτοια ναρκωτικά εδώ, αλλά είναι επίσης ελεγχόμενα. Οι αλλοδαποί δεν επιτρέπεται στην πραγματικότητα να παίρνουν αυτά τα ναρκωτικά. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ολλανδία για να επισκεφθούν τα εκεί καφενεία. Τα ναρκωτικά αυτού του είδους απαγορεύονται εντελώς εδώ.

Παραδοσιακές φορεσιές

Σε πολλούς Ολλανδούς αρέσει να φορούν ειδικές παραδοσιακές φορεσιές. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι φορούσαν αυτά τα ειδικά ρούχα για να δείξουν πού ζούσαν και σε ποια κοινωνική τάξη ανήκαν. Στην καθημερινή ζωή, ωστόσο, οι Ολλανδοί σπάνια φορούν παραδοσιακές φορεσιές, όπως ακριβώς σπάνια φοριούνται τα λεντερόν και τα ντιρντόλ στη Γερμανία. Αλλά και

Αφήστε μια απάντηση