Ολλανδία Χώρα

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα      Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά 

undefinedΠού βρίσκονται οι Κάτω Χώρες;

Οι Κάτω Χώρες βρίσκονται στη Δυτική Ευρώπη και είναι γειτονική χώρα της Γερμανίας. Ωστόσο, αν όταν σκέφτεστε την Ολλανδία σκέφτεστε λευκές αμμώδεις παραλίες και γαλαζοπράσινα νερά σε έντονη ηλιοφάνεια, δεν έχετε άδικο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η επικράτεια των Κάτω Χωρών περιλαμβάνει τρία νησιά της Καραϊβικής εκτός από την ηπειρωτική χώρα στην Ευρώπη.

Η ηπειρωτική χώρα των Κάτω Χωρών βρίσκεται στη βορειοδυτική Ευρώπη ακριβώς πάνω στη Βόρεια Θάλασσα, η οποία συνορεύει με τη χώρα στα βόρεια και δυτικά. Η Γερμανία συνορεύει με τη χώρα στα ανατολικά και το Βέλγιο στα νότια. Τα νησιά Μποναίρ, Άγιος Ευστάθιος και Σάμπα βρίσκονται στην Καραϊβική, αλλά ανήκουν στην επικράτεια των Κάτω Χωρών.

Βασίλειο των Κάτω Χωρών

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα χάρτη του Βασιλείου των Κάτω Χωρών. Στην επάνω δεξιά πλευρά μπορείτε να δείτε τις Κάτω Χώρες, το κράτος στην Ευρώπη. Τα νησιά στα αριστερά ανήκουν επίσης σε αυτό το ολλανδικό έδαφος ως "ειδικοί δήμοι". Τα χαμηλότερα νησιά αποτελούν μέρος του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, το οποίο αποτελείται από αυτά και το ολλανδικό έδαφος

Οι Κάτω Χώρες είναι ένα ανεξάρτητο κράτος. Μαζί με τρεις αυτόνομες χώρες αποτελούν το Βασίλειο των Κάτω Χωρών. Οι χώρες αυτές είναι τρία μικρά νησιά στην Καραϊβική. Ονομάζονται Αρούμπα, Κουρασάο και Άγιος Μαρτίνος. Επομένως, έχει διαφορά αν μιλάτε για τις Κάτω Χώρες ή για το Βασίλειο των Κάτω Χωρών. Τμήματα των Κάτω Χωρών βρίσκονται στην Καραϊβική, αλλά αποτελούν μέρος της ολλανδικής επικράτειας. Παράλληλα, υπάρχει και το Βασίλειο των Κάτω Χωρών, το οποίο αποτελείται από τις Κάτω Χώρες (συμπεριλαμβανομένων των τριών νησιών της Καραϊβικής) και τρία αυτόνομα νησιά.

Μια χαμηλή χώρα

Οι περιοχές της Ολλανδίας που είναι πάνω από το επίπεδο της θάλασσας

Το όνομα Κάτω Χώρες προέρχεται από τον όρο "χαμηλή χώρα", καθώς το υψόμετρο της χώρας δεν είναι υψηλό, αλλά πολύ χαμηλό. Συνεπώς, οι Κάτω Χώρες είναι μια πολύ επίπεδη χώρα και το ήμισυ του συνόλου της εθνικής επικράτειας βρίσκεται λιγότερο από ένα μέτρο πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Ένα ολόκληρο τέταρτο της χώρας βρίσκεται ακόμη και κάτω από αυτό το επίπεδο.

Αυτό μπορεί φυσικά να είναι επικίνδυνο σε περίπτωση πλημμύρας, γι' αυτό και οι Κάτω Χώρες διαθέτουν αναχώματα για την προστασία από τα κύματα καταιγίδων. Παρεμπιπτόντως, το υψηλότερο βουνό στο ευρωπαϊκό τμήμα των Κάτω Χωρών έχει ύψος μόλις 323 μέτρα. Αυτό είναι πραγματικά αρκετά χαμηλό. Αλλά ευτυχώς, τρία νησιά της Καραϊβικής αποτελούν επίσης μέρος της εθνικής επικράτειας και στο νησί Σάμπα υπάρχει το όρος Σκενέρι, το οποίο έχει ύψος 877 μέτρα.

 

Άισελμεερ ( IJsselmeer)

Η Άισελμεερ ( IJsselmeer)

Η IJsselmeer  είναι η μεγαλύτερη λίμνη των Κάτω Χωρών. Δημιουργήθηκε όταν ένας κόλπος αποξηράνθηκε το 1932. Το όνομά της προέρχεται από το IJ, έναν πρώην βραχίονα της Βόρειας Θάλασσας, ή το IJssel, έναν ποταμό. Παρεμπιπτόντως, η λίμνη δεν αποτελείται πλέον από αλμυρό νερό, αλλά κυρίως από γλυκό νερό. Το βάθος του νερού κυμαίνεται μεταξύ δύο και πέντε μέτρων. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια βαθύτερα σημεία.

Μια άλλη λίμνη στις Κάτω Χώρες ονομάζεται Grevelingen. Η λίμνη αυτή καλύπτει έκταση περίπου 110 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θεωρείται η μεγαλύτερη λίμνη αλμυρού νερού στην Ευρώπη. Ενώνεται με την Oosterscheld και την Veerse Meer.

Giethoorn: Η "Βενετία της Ολλανδίας" - Γνωρίστε το ονειρικό χωριό χωρίς... δρόμους!Νερά

Οι τρεις μεγαλύτεροι και σημαντικότεροι ποταμοί των Κάτω Χωρών είναι ο Ρήνος,ο Μεύσης (Μάας στα Ολλανδικά) και ο Σχέλντε.. Οι ποταμοί χωρίζουν τη χώρα σε βορρά και νότο, κατά κάποιο τρόπο. Μικρά κανάλια, δηλαδή τεχνητές υδάτινες οδοί, διασχίζουν πολλές πόλεις. Εδώ ονομάζονται κανάλια.

Άλλοι ποταμοί είναι οι παραπόταμοι  Waal, Leek και Ijssel του Ρήνου, οι οποίοι σχηματίζουν το δέλτα των εκβολών του Ρήνου, και ο προαναφερθείς Μεύσης, ο οποίος έχει συνολικό μήκος περίπου 925 χιλιόμετρα.

Πώς είναι ο καιρός στις Κάτω Χώρες;

Το ευρωπαϊκό τμήμα των Κάτω Χωρών έχει εύκρατο κλίμα. Τις περισσότερες φορές πνέει άνεμος προς τα νοτιοδυτικά, με αποτέλεσμα τα καλοκαίρια να είναι αρκετά δροσερά και οι χειμώνες ήπιοι. Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 18 και 22 βαθμών. Ο Ιανουάριος είναι ο ψυχρότερος μήνας. Οι βροχερές ημέρες είναι αρκετά ομοιόμορφα κατανεμημένες, αν και περισσότερες βροχές πέφτουν το χειμώνα. Φυσικά, όλες αυτές είναι μέσες τιμές.

Τα νησιά της Καραϊβικής στις Κάτω Χώρες είναι φυσικά πολύ πιο ζεστά και έχουν τροπικό κλίμα.

Πρωτεύουσα των Κάτω Χωρών: Άμστερνταμ

Η πρωτεύουσα των Κάτω Χωρών είναι η πόλη του Άμστερνταμ. Το Άμστερνταμ βρίσκεται στην ολλανδική επαρχία της Βόρειας Ολλανδίας και συνδέεται με τη Βόρεια Θάλασσα μέσω της διώρυγας Noordzee. Ωστόσο, η πόλη δεν είναι η έδρα της ολλανδικής κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται στη Χάγη.

Τι είναι χαρακτηριστικό του Άμστερνταμ;

Το Άμστερνταμ είναι η πολυπληθέστερη πόλη των Κάτω Χωρών με περίπου 838.000 κατοίκους. Η πόλη θεωρείται ευρωπαϊκή μητρόπολη, αν και είναι μια σχετικά μικρή πόλη. Η πόλη είναι γνωστή για τα πολυάριθμα καφέ, τα μουσεία και τα αξιοθέατα που διαθέτει. Θεωρείται επίσης πόλη των ποδηλάτων, καθώς σχεδόν όλοι εδώ φαίνεται να ταξιδεύουν με δίτροχο.

Τι δεν πρέπει να χάσετε στο Άμστερνταμ

Το Σπίτι της Άννα Φρανκ

Το Άμστερνταμ είναι παγκοσμίως γνωστό για τα κανάλια του. Τι είναι αυτά; Πρόκειται για τεχνητές τάφρους που διασχίζουν την πόλη και δημιουργήθηκαν ήδη από τον 17ο αιώνα. Χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά αγαθών. Μπορείτε επίσης να οδηγήσετε μέσα από τα κανάλια και να δείτε τα όμορφα σπίτια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Άμστερνταμ αναφέρεται συχνά ως η "Βενετία του Βορρά". Εδώ θα βρείτε επίσης το σπίτι της Άννας Φρανκ. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε αυτό το σπίτι.

Κοντά στο σπίτι της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ βρίσκεται η Westerkerk, μια διάσημη εκκλησία. Υπάρχουν επίσης πολλά διάσημα μουσεία στο Άμστερνταμ, όπως το Rijksmuseum και το Μουσείο Βαν Γκογκ. Εδώ θα βρείτε πίνακες διάσημων ζωγράφων όπως ο Ρέμπραντ και ο Βαν Γκογκ.

Στο Vondelpark θα βρείτε μια παιδική χαρά με νερό και ένα ειδικό καφέ που εξυπηρετεί τα παιδιά. Κάτι εντελώς διαφορετικό. Αυτό το πάρκο είναι πολύ δημοφιλές και βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης. Το Amstelpark είναι επίσης ένας όμορφος χώρος πρασίνου με πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες αναψυχής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση