Μήνας: Μάιος 2020
Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου, 2020
Στεφάνι Φρανκφούρτης
Συστατικά Για το κέικ: 200 γρ. βούτυρο μαλακό 300 γρ. ζάχαρη 5 αυγά το ξύσμα ενός λεμονιού λίγο αλάτι 300 γρ. αλεύρι 100 γρ. κορν φλάουρ 1 φακελάκι μπέικιν Για την κρέμα 1 λίτρο γάλα 2 φακελάκια κρέμα …
Δημοσιεύτηκε στις 6 Μαΐου, 2020
Γερμανικά λουκάνικα με καλαμπόκι και χαλούμι στα κάρβουνα
Μάρθα Χουρπουλιάδου Υλικά 6 λουκάνικα 6 καλαμπόκια καθαρισμενα 1 χαλλούμι σε φέτες 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες 1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο 1 κουταλιά ζάχαρη 6 φρατζολακια για hotdogs Αγαπημένες σως (bbq, mayo, mustard etc) Εκτέλεση 45 λεπτά Ανάβουμε τα κάρβουνα ή ετοιμάζουμε τη σχάρα …
Δημοσιεύτηκε στις 6 Μαΐου, 2020
Γερμανικές βάφλες
Μάρθα Χουρπουλιάδου Υλικά 12-15 βάφλες 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 2 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι 1 βανίλια 1 πρέζα αλάτι 4 αυγά 250 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 250 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος Εκτέλεση Ανακατεύουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ή …
Ενημερώθηκε στις 6 Μαΐου, 2020
Τσουρέκι γερμανικό
Μάρθα Χουρπουλιάδου Υλικά 600 γρ. αλεύρι 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 100 γρ. ζάχαρη 2 βανίλιες 1 πρέζα αλάτι 2 αβγά 1 ασπράδι αβγού 250 ml κρέμα γάλακτος, χλιαρή 150 γρ. σταφίδες (προαιρετικά) 1 κουταλιά γάλα (για την επικάλυψη) 1 κρόκος αβγού (για την επικάλυψη) Εκτέλεση 35 Minutes Βάζουμε το …
Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐου, 2020
SACHERTORTE ( Ζάχερ Τόρτε )
Το πλούσιο σοκολατένιο επιδόρπιο, γνωστό ανά τον κόσμο ως το γαστρονομικό σύμβολο της Αυστρίας, είναι από τα γλυκά που τα ζαχαροπλαστεία τιμούν με ποικιλία παραλλαγών, ωστόσο, η αυθεντική του συνταγή διατηρείται ως επτασφράγιστο μυστικό στη γενέτειρά του. Ποιος …
Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐου, 2020
Κέζε κούχεν (kaesekuchen)!Το Γερμανικό τυρογλυκό!
Το κέζε κούχεν είναι το τυρογλυκό της Γερμανίας.Πρόκειται για ένα γλυκό που θυμίζει chessecake.Φτιάχνεται απο το τυρί quark,το οποίο μοιάζει με ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο.Επειδή όμως στην Ελλάδα το τυρί αυτό δεν υπάρχει στη συνταγή αυτή χρησιμοποιούμε γιαούρτι.Είναι …
Πρόσφατα σχόλια