Βαθμολογώ⭐& προτείνω👏 βιβλία📚

Γεια σας! Μιας και μου το ζητήσατε, δεν μπορούσα να αρνηθώ, οπότε διάλεξα 3 βιβλία που έχω διαβάσει και σας προτείνω, τα οποία επίσης θα βαθμολογήσω με ⭐️ από το 1 εώς το 10!

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΞΕΝΕΡΩΤΗΣ

Όταν ο μπαμπάς σου οδηγεί ένα φορτηγάκι με μια πελώρια κατσαρίδα στην οροφή που τη λένε Μαξ, η μαμά σου επιμένει ότι το κινητό είναι άχρηστο, η μικρή αδελφή σου σε ξυπνάει για να διώξεις την κακή νεράιδα που θα της βγάλει τα δόντια, το αγόρι που σου αρέσει παρα είναι ωραίο για να σε προσέξει και οι ΔΗ.ΘΕ.Ν. του καινούριου ιδιωτικού σχολείου σου πιστεύουν ότι δεν υπάρχεις, τότε σε λένε Νίκι Μάξουελ, είσαι… ξενέρωτη και έχεις κάθε δικαίωμα να ξεσπάσεις στο ημερολόγιό σου! Ακολουθώντας τα χνάρια του Σπασίκλα, η Ξενέρωτη είναι εδώ για να ξετρελάνει με τις περιπέτειές της όλα τα κορίτσια!

Βαθμολογία:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Αν διαβάσετε ή έχετε διαβάσει αυτό το βιβλίο, θα σας πρότεινα να διαβάσετε και τα υπόλοιπα τεύχη της σειράς!

 

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΔΑΜΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

Ο Γουίλιαμ Καμκγουάμπα γεννήθηκε στο Μαλάουι, σε μια χώρα και σε μια εποχή στην οποία ακόμα βασίλευε η μαγεία, η επιστήμη αποτελούσε μυστήριο, η πείνα και η ξηρασία ήταν καθημερινή πραγματικότητα, η ελπίδα μάταιη και οι ευκαιρίες ανύπαρκτες.
Οπλισμένος αποκλειστικά με κάποια ξεχασμένα εγχειρίδια δανεισμένα από τη βιβλιοθήκη του χωριού του και με οδηγό την απίστευτη αποφασιστικότητά του, ο Γουίλιαμ κυνήγησε το πάθος του για την επιστήμη κι έβαλε σε εφαρμογή την πιο «τρελή» ιδέα, αλλάζοντας την κοινότητα και μεταμορφώνοντας τις ζωές των ανθρώπων γύρω του.

Βαθμολογία:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Το βιβλίο αυτό βασίζεται σε αληθινή ιστορία,  όπως μπορείτε να διαβάσετε και στον παρακάτω σύνδεσμο:https://www.ted.com/speakers/william_kamkwamba , η οποία συγκινεί ακόμη και τον πιο σκληρό! Επίσης για όσους προτιμούν να βλέπουν ταινίες, έχει βγει και στο Netflix!(https://www.netflix.com/gr/title/80200047?source=35)

 

ΣΙΛΟΥΑΝΗ

Η ιδέα να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους σε ένα βουνό δεν αρέσει καθόλου ούτε στον Κωστή ούτε στη Διαμαντία. Βαρετό! Όμως ο μπλε καταρράκτης, η σπηλιά που αναπνέει, το χρυσάφι στις ρίζες της αρχαίας βελανιδιάς, ο στοιχειωμένος νερόμυλος τους περιμένουν...  Και η Σιλουανή θα τους δείξει τα μονοπάτια μετατρέποντας κάθε μέρα σε μια καινούρια περιπέτεια

Βαθμολογία:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Το βιβλίο αυτό είναι πολύ ωραίο, ειδικά για τις καλοκαιρινές διακοπές όταν θέλετε να χαλαρώσετε.

 

Ποιο από αυτά έχετε ήδη διαβάσει και ποιο θα θέλατε να διαβάσετε; Αν έχετε διαβάσει κάποιο μπορείτε να βαθμολογίσετε στα σχόλια. Επίσης γράψετε μου τι σας αρέσει να διαβάζετε και ποια είναι τα αγαπημένα σας βιβλία!

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να δείτε και τα υπόλοιπα της ίδιας σειράς 《Βαθμολογώ⭐&Προτείνω💖》εδώ 👇

Τα λέμε σύντομα!

One thought on “Βαθμολογώ⭐& προτείνω👏 βιβλία📚

  1. Τέλειο άρθρο, εγώ έχω διαβάσει το Αγόρι που δάμασε τον άνεμο και κάποια βιβλία της Ξενέρωτης!

Leave a Reply