ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 2021-22 (4ο)

Τα τμήματα Δ1 και Δ2 του 4ου Δ.Σ. Ελληνικού φτιάχνουν το περιοδικό τους στο περιβάλλον SCHOOLPRESS.SCH.GR στα πλαίσια Προγράμματος Αγωγής Υγείας (Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων)

Προσοχή !!!  Συζήτηση για τα πνευματικά δικαιώματα και
                               τα creative commons (Ενημερωτικό Υλικό)

Δράσεις/ Διαδικασίες:

1. Διαμόρφωση του περιβάλλοντος του περιοδικού 

 

Επιλογή ονόματος περιοδικού: Ήρθε η ώρα να επιλέξεις μέχρι δύο από τα προτεινόμενα ονόματα για το περιοδικό της Δ τάξης. Να χρησιμοποιήσεις τον internet explorer ή το microsoft edge... ή mozilla.  firefox. Επίλεξε και αντέγραφε την ακόλουθη διεύθυνση https://forms.gle/m2AHQCpmxx8YbHZJ9 και επικόλλησέ την στη γραμμή αναζήτησης του φυλλομετρητή που άνοιξες. Το όνομα που επιλέξαμε μετά από ψηφοφορία...

Οι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΦΙΛΟΙ

Δημιουργία λογότυπου: Δημιουργήστε μια ζωγραφιά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν λογότυπο ή εξώφυλλο με βάση το όνομα του περιοδικού. Αφού τη δημιουργήσετε αποθέστε την στον φάκελο.
Επιλογή λογότυπου ή εξώφυλλου με ψηφοφορία:

Τη φόρμα επιμελείται ένας μαθητής που έχει αναλάβει να συγκεντρώσει τα έργα των συμμαθητών του.

 Ψηφοφορία για εικόνα περιοδικού

Επιλογή αρχισυντακτών:  Από 23/3/2022 ... έχουμε αρχισυντάκτη που ασχολείται με τις στήλες του περιοδικού μας... δημιουργεί στήλες και κατατάσσει τα άρθρα σε αυτές
Ετοιμάζουμε το 1ο τεύχος: Οι μαθητές της Δ τάξης ετοιμάζουν τα άρθρα τους και φροντίζουν να διορθώσουν ότι τους έχει ξεφύγει.... να προσθέσουν εικόνες ... να γράψουν τις πηγές από όπου έχουν αντλήσει τις πληροφορίες.

 

 

2. Δημιουργία της δημοσιογραφική ομάδας

Μέλος του περιοδικού:

Συνδεθείτε στη σελίδα του περιοδικού μας : Επιλέξτε την σελίδα https://schoolpress.sch.gr/  και επιλέξτε Συνδεθείτε με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ.

 Περιηγηθείτε στη σελίδα του περιοδικού και ελέγξτε αν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο άρθρο.  Να φτιάξετε το προφίλ σας προσθέτοντας το όνομά σας και ένα avatar για εικόνα,

 

3. Δημοσίευση εργασιών των μαθητών από τα εργαστήρια δεξιοτήτων και άλλα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες σε συνεργασία με τις δασκάλες των δύο τάξεων ώστε να ξέρει κάθε ομάδα με ποιο θέμα θα ασχοληθεί.
Στο εργαστήριο υπολογιστών ξεκινήσαμε να δημιουργούμε τα άρθρα μας ανά ομάδα.

Προσοχή !!!  Συζήτηση για τα πνευματικά δικαιώματα και τα creative commons 

Τελική παρουσίαση του προγράμματος:

2021-22 ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Leave a Reply