Ημέρα Ασφαλούς διαδικτύου 2023 – Saferinternet.gr

4ο Δ.Σ. Ελληνικού

Πόσο αξιόπιστο είναι αυτό που διαβάζουμε στο διαδίκτυο; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα; Πρέπει να αναδημοσιεύουμε οτιδήποτε μας κάνει εντύπωση; Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023  μαθητές της Ε και Στ Δημοτικού θα ενημερωθούν για την παραπληροφόρηση και πως μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο μέσα από μια Διαδραστική παρουσίαση.

Λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών και του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα σχολεία να είναι κλειστά σε πολλές περιοχές της χώρας η προγραμματισμένη εκδήλωση για παιδιά Ε και ΣΤ Δημοτικού  την Τρίτη 7/2/2023 αναβάλλεται και θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 9/2 στις 10:00-11:00.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και oι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται μέσα στην αίθουσα την ώρα της παρουσίασης.

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς και έπαινος στους μαθητές.

3ο Δ.Σ. Ελληνικού

Η Αθηνά και ο Ντίκι θα ενημερώσουν τους μαθητές Α, Β,Γ και Δ Δημοτικού σε μια κοινή διαδικτυακή εκδήλωση των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου Ελλάδας και Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Hμέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8/2/2022 και ώρα 9:45-10:45.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην οποία θα συμμετέχουν ισάριθμα σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο, μέλη των 2 Κέντρων μέσα από παραμύθια θα ενημερώσουν τα παιδιά για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και μέσα από δραστηριότητες που θα προταθούν θα ενισχύσουν τις γνώσεις τους για το ευαίσθητο αυτό θέμα.

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς και έπαινος στους μαθητές.

 

Leave a Reply