Augmenta Νεοφυής Ελληνική Εταιρεία (από το 2018)

Δευτέρα, 13-Μαρ-2023   Η ελληνική Augmenta εξαγοράστηκε από τη CNH Industrial
Η ελληνική Augmenta εξαγοράστηκε από τη CNH Industrial

Οι δυο ιδρυτές της Augmenta Γ. Βαρβαρέλης και Δ. Ευαγγελόπουλος είχαν διακριθεί για την εταιρεία τους στην ελληνική λίστα του Forbes 30 Under 30 το 2019.

Με αυτή την εξαγορά η Augmenta θα επιταχύνει την ανάπτυξή της και θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει τις υπερσύγχρονες δυνατότητες αντίληψης και αυτοματισμού της, να διευρύνει το αποτύπωμά της στην παγκόσμια αγορά και να αυξήσει τον αντίκτυπό της σε χιλιάδες αγροκτήματα.

Η Augmenta δημιουργήθηκε με το όραμα να αλλάξει τη γεωργία μέσω της αυτοματοποίησης και της αυτονομίας. Έχοντας πάντα στο επίκεντρο των εργασιών της τους αγρότες, τους έδωσε παγκοσμίως τη δυνατότητα να αξιοποιούν στο έπακρο κάθε τους στρέμμα και με βιώσιμο τρόπο για το περιβάλλον.

Από το 2018 η Augmenta παρέχει σε αγρότες πολλών γεωγραφικών περιοχών προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με τη διαχείριση των εισροών σε καλλιέργειες και την ανάλυση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Augmenta Services  ... Ένα ευρύ φάσμα εύχρηστων υπηρεσιών
για την εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε αγρότη.

Ένας πληροφορικός και ένας ειδικός σε γεωργικές τεχνολογίες δημιούργησαν την AUGMENTA, Ελληνική Νεοφυής (startup) εταιρεία που εξαγοράστηκε από ξένο όμιλο (μέσα στις 5 πιο μεγάλες αγοραπωλησίες νεοφυών επιχειρήσεων στον κόσμο).

Η δημιουργία του συστήματος Augmenta είναι η εκδήλωση πολυετούς σκληρής δουλειάς, εξαντλητικών δοκιμών και συνεχούς προσπάθειας που έχει αναληφθεί για να γίνει αυτή η φιλοδοξία πραγματικότητα. Έχει βραβευτεί με το Πρώτο Βραβείο της EIMA για την «Τεχνολογική Καινοτομία» και το «Εξαιρετικό Μπλε Βραβείο Γεωργικών Πτυχών» για το 2020/21.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Augmenta

Υπηρεσίες

Εποχιακό VRA αζώτου σε πραγματικό χρόνο

Εποχιακό VRA αζώτου σε πραγματικό χρόνο

Το LiveVRA-N κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι η αποκλειστική υπηρεσία της Augmenta για την αυτόματη εφαρμογή ιδανικών τιμών αζώτου (υγρού / στερεού) για την κάλυψη των ειδικών διατροφικών απαιτήσεων των καλλιεργειών.

Προβολή της υπηρεσίας

Ρυθμιστής ανάπτυξης φυτών (PGR) VRA πραγματικού χρόνου

Ρυθμιστής ανάπτυξης φυτών (PGR) VRA πραγματικού χρόνου

Το LiveVRA-PGR κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι η ιδιόκτητη υπηρεσία της Augmentas για την αυτόματη εφαρμογή ιδανικών ρυθμών ενός PGR για την τροποποίηση της ανάπτυξης των φυτών για την καταστολή ή την προώθηση διαφόρων χαρακτηριστικών ανάπτυξης.

Προβολή της υπηρεσίας

Ενίσχυση συγκομιδής (π.χ. αφυγραντικά) VRA πραγματικού χρόνου

Ενίσχυση συγκομιδής (π.χ. αφυγραντικά) VRA πραγματικού χρόνου

Το LiveVRA-HA κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι η ιδιόκτητη υπηρεσία της Augmenta για την αυτόματη εφαρμογή ιδανικών ποσοστών ενίσχυσης συγκομιδής σε έγκαιρες και αποτελεσματικές καλλιέργειες συγκομιδής όπως το βαμβάκι και πολλά άλλα.

Εποχιακό VRA αζώτου πολλαπλών ζωνών σε πραγματικό χρόνο

Εποχιακό VRA αζώτου πολλαπλών ζωνών σε πραγματικό χρόνο

Η υπηρεσία LiveVRA-Multizone κατά την εποχή είναι η ιδιόκτητη υπηρεσία της Augmenta που σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια πιο εξελιγμένη VRA αζώτου κατά την εποχή, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα δεδομένα του αγρού (δείγματα εδάφους, χάρτες αποδόσεων κ.λπ.).

Μυκητοκτόνο (προληπτικό) VRA σε πραγματικό χρόνο

Μυκητοκτόνο (προληπτικό) VRA σε πραγματικό χρόνο

Το LiveVRA-Fungicide είναι η ιδιόκτητη υπηρεσία της Augmenta που επιτρέπει στους αγρότες να εφαρμόζουν έξυπνα μια συνιστώμενη δόση μυκητοκτόνου.

Monitoring

Monitoring

Βασική υπηρεσία

Τώρα μπορείτε να συλλέξετε την κατάσταση υγείας της καλλιέργειας και να επιθεωρήσετε τις ανάγκες του θόλου δωρεάν, ενώ οδηγείτε στο χωράφι.

Κάθε χρήστης μπορεί να κατεβάσει την Αναφορά Δείκτη Υγείας της καλλιέργειας και να προγραμματίσει εκ των προτέρων τη συνεδρία βελτιστοποίησης εισόδου, χρησιμοποιώντας απλώς τον Εικονικό Χάρτη Γονιμοποίησης για να κατανοήσει πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες LiveVRA.

Αξιοποιήστε στο έπακρο
κάθε στρέμμα

Leave a Reply