19-03-2023 Η Ellinik Smart City στον Περιφερειακό ΑΤΤΙΚΗΣ (Διαγωνισμός Ρομποτικής WRO)

Παρουσίαση, 

Σενάριο, 

Βίντεο

 

Το Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που εντάσσεται στη θεματολογία "Βελτίωση Ποιότητας Ζωής, Βιώσιμη ανάπτυξη" με συντονίστρια τη ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΕΤΗ, Πληροφορικό και τους μαθητές του ΣΤ1 ξεκίνησε με σκοπό την αναζήτηση των αξόνων που ορίζουν μια πόλη ως "έξυπνη" και οδηγούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στη βιώσιμη ανάπτυξή της.

 

Καταλήξαμε σε συμμετοχή στο διαγωνισμό ρομποτικής της WRO

Το σχολείο μας συμμετείχε στον Περιφερειακό ΑΤΤΙΚΗΣ του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 στην Ανοικτή Κατηγορία Δημοτικού:  (Γ’ – ΣΤ’) Έξυπνες Πόλεις – Smart Cities και προκρίθηκε στον Τελικό.

Στόχος του έργου που παρουσιάσαμε :

Ένα «έξυπνο» λεωφορείο με πολλούς αυτοματισμούς. Οι πόρτες του είναι αυτόματες και ανοίγουν όταν το λεωφορείο σταματήσει, ενώ κλείνουν όταν δεν υπάρχουν κενές θέσεις.

Ο κόσμος ενημερώνεται για το πόσες άδειες θέσεις υπάρχουν στο λεωφορείο. Επιπλέον, με σκοπό τη εξοικονόμηση ενέργειας, o κλιματισμό του χώρου ξεκινά αυτόματα, όταν οι πόρτες του λεωφορείου είναι κλειστές και αν η θερμοκρασία γίνει υπερβολική αυξάνει την ένταση λειτουργίας του.

vevaiwsh-perif-προπονητές

vevaiwsh-perif-Μαθητές

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δ/ΝΣΗ Π.Ε. Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ 2022-23

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ - 3ο Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ

ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ Βελτίωση Ποιότητας Ζωής, Βιώσιμη ανάπτυξη

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ : Συνεργασία με τον WRO Hellas 

Οι μαθητριες/ές αναζήτησαν πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ και πως αυτό προωθεί την ανάπτυξη και διαχείριση βιώσιμών πόλεων μέσα από την χρήση νέων τεχνολογιών. Κατέληξαν σε μια δικά τους πρόταση που αφορούσε στη διαχείριση των συγκοινωνιών με έξυπνο τρόπο. 

Η πρόταση μετατράπηκε σε μικρογραφία με lego και αυτοματισμούς, ανάπτυξη προγράμματος που να υλοποιεί τους έξυπνους αυτοματισμούς.

Η ομάδα με το έργο της συμμετείχε στο διαγωνισμό ρομποτικής WRO όπου κατέληξε σε πολύ καλή θέση.

Οι συμμετέχοντες μαθητές πέρα από την όλη εμπειρία γνώρισαν άλλες ομάδες ... με άλλα project, ιδέες άλλων ομάδων από όλη την Ελλάδα για το θέμα ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ. 

Στο σχολείο έγινε παρουσίαση του έργου και διάχυση των αποτελεσμάτων στην σχολική κοινότητα ώστε όλο το σχολείο να γνωρίζει πλέον τη δική μας έξυπνη πόλη.

Υπάρχουν δύο σχετικές αναρτήσεις στο blog του σχολείου.

  26-03-2023 Η Ellinik Smart City στον Τελικό του Διαγωνισμού Ρομποτικής της WRO (OPEN)

  19-03-2023 Η Ellinik Smart City στον Περιφερειακό ΑΤΤΙΚΗΣ (Διαγωνισμός Ρομποτικής WRO)

Τελικά ... προέκυψε σύνδεση και με το πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικών "ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ"... όπου η συμμετοχή της ομάδας EllinikSmartCity στο διαγωνισμό ρομποτικής αποτέλεσε εφόρμηση και βασική θεματογραφία το περιοδικού https://schoolpress.sch.gr/toe2grafei/

 

Leave a Reply