Ελληνικά

Απολογισμός προγράμματος “Το δικό μας περιοδικό”

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  που εντάσσεται στη θεματολογία   ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί : Ευγενία Δρακοπούλου και Σταυρούλα Ζέτη
Συμμετέχοντες μαθητές 19
      Παιδαγωγικοί στόχοι : 1. Να δημιουργήσουν οι μαθητές το δικό τους περιοδικό 2. Να επιλέξουν ρόλους στη δημοσιογραφική ομάδα 3. Να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους στο μάθημα Τ.Π.Ε. σε πρακτική εφαρμογή. 4. Να οργανώσουν τις δημιουργίες τους από διάφορα γνωστικά αντικείμενα και να επιλέξουν τον τρόπο που θα τις δημοσιεύσουν.
 
Τα παιδιά του Ε2 ανέλαβαν να χωριστούν σε ομάδες (4-5 παιδιά)  και να μοιράσουν θέματα προς επεξεργασία. Κάθε ομάδα ασχολήθηκε με το θέμα της και αναζήτησε πληροφορίες στο διαδίκτυο ή πήρε συνεντεύξεις ή ζωγράφισε .... Στόχος να γράψει το άρθρο της για το περιοδικό.
 
Μόνα τους τα παιδιά οργάνωσαν τη διαδικασία επιλογής ονόματος του περιοδικού. 
Οι εκπαιδευτικοί είχαν απλά συντονιστικό ρόλο ... δημιούργησαν την αρχική μορφή του περιοδικού και βοήθησαν στη διαμόρφωση των άρθρων ... καθότι οι μικροί δημοσιογράφοι υπήρξαν πρωτάρηδες σε αυτού του τύπου εργασία. 
 
"Παρασύρθηκαν" από το ευχάριστο κλίμα που προέκυψε από τη συμμετοχή ομάδας του σχολείου στον πανελλήνιο  διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής ... και μέσα από τα άρθρα τους γνώρισαν γιατί μιλάμε όταν λέμε ρομποτική, διαγωνισμός ρομποτικής, έξυπνη πόλη κ.λ.π. Με πολύ ενθουσιασμό πήραν συνεντεύξεις και κατέγραψαν τις εμπειρίες των συμμαθητών τους από το διαγωνισμό... 
 
Και τελικά ανέβασαν και επιμελήθηκαν μόνα τους τα άρθρα τους στο το δικό τους περιοδικό ηλεκτρονικό ...  

 

Σχετική ανάρτηση στο site του σχολείου Το Ε2 γράφει....

Αφήστε μια απάντηση