Στα πλαίσια ενός προγράμματος eTwinning “Different but UNITED” υλοποιήθηκε δράση που αφορά στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των παιδιών.
• Είδαμε βίντεο που αφορά στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των παιδιών (μεταφρασμένο στα Ελληνικά)
• Τα παιδιά έγραφαν σε χαρτάκια αυτά που άκουγαν… είπαμε να ξεκινήσουμε από τις υποχρεώσεις και να γράψουμε και τα δικαιώματα… τα αντίστοιχα
• Στο τέλος είπαν όσοι ήθελαν τα πιο ήταν πιο σημαντικό για τους ίδιους και εγώ τα έγραφα στον πίνακα
• Στο τέλος είπαν όσοι ήθελαν τα πιο ήταν πιο σημαντικό για τους ίδιους και εγώ τα έγραφα στον πίνακα
• Συζήτηση: Ρώτησε ένα παιδί “Δεν πρέπει όσα γίνονται να ευχαριστούν το παιδί;” Και ακολούθησε συζήτηση.
• Συζήτηση: Έγινε και άλλη συζήτηση για τα δικαιώματα και υποχρεώσεις… συνδυασμένη με περιστατικά που συμβαίνουν όταν υλοποιούμε τις δράστηριότητες του προγράμματος eTwinning. Χρησιμοποιήσαμε και μια αναπαράσταση της Στρουθοκάμηλου.
Ποιοι κάνανε σαν τους Στρουθοκάμηλους; Πόσο διασκεδάσανε τελικά επειδή “χαλάγανε” (ενοχλούσαν) την υλοποίηση μιας δράσης;
Πόσο δικαίωμα είχαν να σπαταλούν το χρόνο των υπολοίπων; Που σταματά το δικαίωμα αυτού που δεν θέλει να κάνει κάτι;
Τέλος φωτογραφηθήκαμε με την δική τους ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ
