Γερμανία προφίλ

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά        Χριστούγεννα

Deutschland auf GlobusΓερμανία - Περίληψη

Η Γερμανία βρίσκεται στην Κεντρική Ευρώπη. Έχει εννέα γειτονικά κράτη. Η πλήρης ονομασία της είναι "Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας". Επομένως, η Γερμανία έχει δημοκρατία. Ο λαός εκλέγει ποιος θα τον κυβερνήσει. Δεν υπάρχει βασιλιάς ή αυτοκράτορας - αυτό ισχύει από το 1918. Η Γερμανία είναι επίσης ένα ομοσπονδιακό κράτος που αποτελείται από 16 ομόσπονδα κρατίδια.

Το βόρειο τμήμα βρίσκεται στη Βόρεια και τη Βαλτική Θάλασσα. Η Γερμανία έχει επίσης έναν αριθμό νησιών εδώ. Το Ρύγκεν είναι το μεγαλύτερο γερμανικό νησί. Οι πεδινές περιοχές της Βόρειας Γερμανίας είναι επίπεδες έως λοφώδεις. Στο κέντρο της χώρας υπάρχουν χαμηλοί ορεινοί όγκοι όπως το Χαρζ, τα Όρη μεταλλεύματος και το Τάουνους. Οι πρόποδες των Άλπεων ακολουθούνται από τις Άλπεις στο μακρινό νότο. Ωστόσο, μόνο ένα μικρό μέρος των Άλπεων βρίσκεται στη Γερμανία.

Ο μεγαλύτερος ποταμός είναι ο Ρήνος. Η μεγαλύτερη λίμνη είναι η λίμνη Κωνσταντία, η οποία ανήκει επίσης στην Αυστρία και την Ελβετία. Η Müritz (Μούριτζ) είναι η μεγαλύτερη λίμνη που βρίσκεται εξ ολοκλήρου στη Γερμανία. Σχεδόν το ένα τρίτο της Γερμανίας καλύπτεται από δάση, ενώ το μισό από χωράφια και βοσκοτόπια. Εκεί βόσκουν αγελάδες και καλλιεργούνται πατάτες και δημητριακά. Η βιομηχανία παράγει πολλά για άλλες χώρες και τα πουλάει εκεί.

Οι γερμανικές φυλές συνήθιζαν να ζουν εδώ. Οι Ρωμαίοι κατέκτησαν το νότο και τα δυτικά και στη συνέχεια συγκρατήθηκαν από τις γερμανικές φυλές. Κατά τον Μεσαίωνα, αναδύθηκε η αυτοκρατορία των Φράγκων, το ανατολικό τμήμα της οποίας έγινε αργότερα η Γερμανία. Η Γερμανική Αυτοκρατορία ονομαζόταν Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους μέχρι το 1806. Το 1871, τα πολλά μικρά γερμανικά κράτη που υπήρχαν ενώθηκαν για να σχηματίσουν τη Γερμανική Αυτοκρατορία. Ο αυτοκράτορας βρισκόταν στην κεφαλή της. Το 1919, η Γερμανία έγινε δημοκρατία. Οι εθνικοσοσιαλιστές κυβέρνησαν από το 1933 έως το 1945. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος έληξε το 1945, η Γερμανία διαιρέθηκε. Στα δυτικά ήταν η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, στα ανατολικά η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ). Επανενώθηκαν το 1990.

Έκταση 357.376 τ.χμ.
Κάτοικος 84,2 εκατομμύρια (2022)
Γλώσσα Γερμανικά
Πρωτεύουσα Βερολίνο
Ο μεγαλύτερος ποταμός Ρήνος (865 χλμ. στη Γερμανία)
Το ψηλότερο βουνό Τσούγκσπιτσε (2962 m)
νόμισμα Ευρώ
Ένταξη στην ΕΕ 1 Ιανουαρίου 1958

 Σημαία Γερμανίας

Η σημαία της Γερμανίας είναι τρίχρωμη και αποτελείται από τρεις οριζόντιες λωρίδες ίδιων διαστάσεων. Τα χρώματα είναι μαύρο (πάνω), κόκκινο και χρυσό με τις αναλογίες 3:5.

Η σημερινή σημαία της Γερμανίας καθιερώθηκε στις 23 Μαΐου 1949, με την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Τα τρία χρώματα της σημαίας συνδέονται με τη δημοκρατία που ιδρύθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και συμβολίζουν την ενότητα και την ελευθερία του γερμανικού λαού.

Τα χρώματα της σημαίας έχουν διάφορες συμβολικές ερμηνείες. Το μαύρο χρώμα συμβολίζει τη δύναμη και την παράδοση, το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το αίμα που χύθηκε για την πατρίδα και το χρυσό χρώμα συμβολίζει τη σοφία και την ευημερία.

**Ιστορία της σημαίας της Γερμανίας**

Τα τρία χρώματα της σημερινής σημαίας της Γερμανίας εμφανίζονται για πρώτη φορά στη σημαία του Μεγάλου Πριγκιπάτου της Έσσης-Κάσσελ το 1813. Η σημαία αυτή χρησιμοποιήθηκε από τις γερμανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων.

Το 1848, τα τρία χρώματα έγιναν σύμβολο της ενωμένης Γερμανίας. Η σημαία αυτή χρησιμοποιήθηκε από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, η οποία ιδρύθηκε το 1919.

Με την άνοδο του ναζισμού το 1933, η σημαία της Βαϊμάρης αντικαταστάθηκε από τη σημαία με τη σβάστικα.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα τρία χρώματα της σημαίας της Βαϊμάρης επανήλθαν ως σύμβολο της Γερμανίας. Η σημερινή σημαία της Γερμανίας καθιερώθηκε στις 23 Μαΐου 1949.

 Εθνικός Ύμνος

Einigkeit und Recht und Freiheit

Ενότητα και δίκαιο και ελευθερία

Für das deutsche Vaterland!

για την γερμανική πατρίδα!

Danach lasst uns alle streben

Αυτό ας επιδειώξουμε όλοι

Brüderlich mit Herz und Hand!

αδελφικά με καρδιά και χέρι!

Einigkeit und Recht und Freiheit

Ενότητα και δίκαιο και ελευθερία

Sind des Glückes Unterpfand;

είναι της ευτυχίας το ενέχυρο.

|: Blüh' im Glanze dieses Glückes,

[Άνθιζε στη λάμψη αυτής της ευτυχίας,

  Blühe, deutsches Vaterland! 😐

άνθιζε, γερμανική πατρίδα!] x2

 

Leave a Reply