Γερμανία Φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά        Χριστούγεννα

Ρολό με κόκκινο λάχανο και είδος ζυμαρικού

Τι τρώνε οι άνθρωποι στη Γερμανία; Τυπικό γερμανικό φαγητό!

Εκτός από το ψωμί για πρωινό και δείπνο, οι Γερμανοί τρώνε παραδοσιακά κρέας, λαχανικά και πατάτες ως ζεστό γεύμα το μεσημέρι. Το κρέας μπορεί να είναι σνίτσελ ή ψητό, για παράδειγμα. Προέρχεται κυρίως από χοιρινό κρέας.

Οι πατάτες συνηθίζεται να σερβίρονται κυρίως ως βραστές, Οι τηγανητές πατάτες, ο πουρές πατάτας ή τα ζυμαρικά είναι επίσης τυπικά συνοδευτικά πιάτα σήμερα. Το ρύζι και τα σπαγγέτι, δηλαδή οι χυλοπίτες, είναι επίσης δημοφιλή.

Τα λαζάνια προέρχονται από την Ιταλία, αλλά είναι εξίσου δημοφιλή στη Γερμανία.

Τα κλασικά γερμανικά λαχανικά είναι το κουνουπίδι, τα φασόλια, τα αγγούρια, τα καρότα και ο αρακάς. Σήμερα, οι ντομάτες και το μπρόκολο βρίσκονται επίσης συχνά στο πιάτο. Τα σπαράγγια είναι αγαπημένα στις αρχές του καλοκαιριού και τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο το χειμώνα.

Λουκάνικα Bratwurst με ξινολάχανο

Το φαγητό με το οποίο οι ξένοι έχουν συνδέσει τους Γερμανούς είναι bratwurst με ξινολάχανο και τηγανητές πατάτες. Ωστόσο, το γερμανικό φαγητό έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 50 χρόνια. Οι άνθρωποι που μετακόμισαν στη Γερμανία από το εξωτερικό έφεραν μαζί τους και τα πιάτα τους. Σήμερα, η πίτσα και τα ζυμαρικά είναι εξίσου συνηθισμένα με το κεμπάπ, τον γύρο και το σούσι.

Αλλά το γερμανικό φαγητό είναι επίσης ποικίλο όσον αφορά το ψωμί, το τυρί, τα λουκάνικα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μην ξεχνάτε τα γλυκά, όπως κέικ, τάρτες και άλλα γλυκίσματα. Το φαγητό καρυκεύεται κυρίως με αλάτι και κρεμμύδια, καθώς και με βότανα όπως ο μαϊντανός και το σχοινόπρασο.

Τα ψωμάκια και ο καφές αποτελούν συχνά μέρος του πρωινού στη Γερμανία.

Γερμανικό φαγητό: Πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο

Το κλασικό πρωινό στη Γερμανία είναι το ψωμί, το τοστ ή τα ψωμάκια. Γαρνίρεται με βούτυρο και μαρμελάδα, μέλι ή κρέμα σοκολάτας, καθώς και με τυρί ή λουκάνικο. Ωστόσο, πολλοί Γερμανοί τρώνε επίσης κορνφλέικς ή μούσλι για πρωινό. Αυτό συνοδεύεται από ένα ζεστό ρόφημα, όπως καφέ, τσάι, γάλα ή κακάο. Ένα αυγό είναι επίσης ένα νόστιμο συνοδευτικό, ειδικά το Σαββατοκύριακο.

Το ψωμί ψήνεται σε πολλές ποικιλίες

Παραδοσιακά, το κύριο γεύμα λαμβάνεται το μεσημέρι και τρώγεται ζεστό. Το βράδυ υπάρχει το δείπνο, το οποίο στην πραγματικότητα είναι ψωμί. Σερβίρεται με λουκάνικο και τυρί. Ωστόσο, πολλές οικογένειες τρώνε πλέον ένα ζεστό γεύμα και το βράδυ. Την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, οι ενήλικες βρίσκονται στη δουλειά και τα παιδιά συχνά επιστρέφουν στο σπίτι μόνο το απόγευμα.

Γερμανικό ψωμί

Τι αρέσει περισσότερο στους Γερμανούς; Το μαύρο ψωμί!Αλλά δεν είναι το μόνο ψωμί που υπάρχει. Στη Γερμανία ψήνονται πολλά διαφορετικά είδη ψωμιού. Εκτός από το μαύρο ψωμί, υπάρχει κυρίως το γκρι ψωμί. Το λευκό ψωμί είναι επίσης διαθέσιμο. Το ρολά αλυσίμου προέρχεται από τη νότια Γερμανία, αλλά πλέον διατίθεται παντού και στο βορρά.

Εδώ σερβίρουμε πατατοσαλάτα με ψητό χοιρινό.

Τυπικά γερμανικά πιάτα: ψητό χοιρινό και κεφτέδες

Ακόμη και αν τα πλούσια πιάτα με κρέας δεν είναι πλέον τόσο δημοφιλή όσο ήταν πριν από 50 χρόνια, οι Γερμανοί εξακολουθούν να τρώνε κρέας και λουκάνικα. Με ποσοστό 60 τοις εκατό, το μεγαλύτερο μέρος αυτών προέρχεται από χοιρινό κρέας. Τα πουλερικά αντιπροσωπεύουν το 20 τοις εκατό και το βοδινό κρέας το 15 τοις εκατό.

Τα τυπικά γερμανικά πιάτα περιλαμβάνουν ψητό χοιρινό, κεφτέδες από κιμά, σνίτσελ, μπριζόλες, ρολάδες, γκούλας και λουκάνικα όπως bratwurst, bockwurst και currywurst.

Ξέρετε τι είναι αυτό; Αυτό το πιάτο ονομάζεται Labskaus και προέρχεται από τη βόρεια Γερμανία. Υπάρχουν πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ.

Σολομός και πέστροφα: κατανάλωση ψαριών στη Γερμανία

Τα ψάρια δεν καταναλώνονται τόσο πολύ όσο το κρέας, αλλά εξακολουθούν να είναι αγαπημένα στο πιάτο. Παραδοσιακά, οι άνθρωποι έτρωγαν πάντα ψάρι τις Παρασκευές. Ορισμένες οικογένειες εξακολουθούν να διατηρούν αυτή την παράδοση. Ο σφυρίδα της Αλάσκας, το ζάντερ, ο κυπρίνος και η πέστροφα είναι δημοφιλή. Ο σολομός, η ρέγγα και ο τόνος καταλήγουν επίσης συχνά στο πιάτο.

Περιφερειακές σπεσιαλιτέ στη Γερμανία

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλές περιφερειακές σπεσιαλιτέ εντός της Γερμανίας. Για παράδειγμα, στους ανθρώπους στα βορειοδυτικά αρέσει να τρώνε Labskaus, στο Baden ένα Schäufele έχει καλή γεύση, στη Σουαβία το Flädlesuppe. Το Eierschecke προέρχεται από τη Δρέσδη, το Franzbrötchen από το Αμβούργο και το "halve Hahn" είναι νόστιμο στη Ρηνανία. Μάθετε ποια είναι αυτά στη σελίδα 2!

Πολλά πράγματα έχουν πλέον εξαπλωθεί πέρα από την περιοχή προέλευσής τους, όπως η πίτα του Μαύρου Δρυμού, η οποία απολαμβάνεται σε όλη τη Γερμανία (αν και η προέλευσή της δεν είναι απολύτως σαφής).

Fast food, βιολογικά ή vegan;

Από τη μία πλευρά, η γνώση της παρασκευής φρέσκων τροφίμων συχνά χάνεται. Οι άνθρωποι προτιμούν να παραγγείλουν μια πίτσα ή να πάρουν ένα χάμπουργκερ και πατάτες τηγανιτές από την πλησιέστερη αλυσίδα μπιφτεκιών. Αυτό δεν είναι πολύ υγιεινό και οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο να είναι υπερβολικά παχείς.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ιδίως νέοι, που θέλουν να τρώνε φρέσκα και υγιεινά υλικά. Ψωνίζουν από καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα ή τρώνε μια χορτοφαγική ή vegan διατροφή. Οι χορτοφάγοι δεν τρώνε κρέας. Οι χορτοφάγοι απέχουν από όλα τα ζωικά προϊόντα και επομένως δεν τρώνε αυγά ή γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το μεταλλικό νερό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά στη Γερμανία.

Τυπικά γερμανικά ποτά

Υπάρχουν τυπικά γερμανικά ποτά; Σίγουρα! Αυτό περιλαμβάνει οπωσδήποτε και το apple spritzer. Το Apfelschorle είναι ένα μείγμα από χυμό μήλου και μεταλλικό νερό. Συχνά δεν υπάρχει λέξη για το apple spritzer σε άλλες γλώσσες. Μια άλλη σπεσιαλιτέ είναι το KiBa, ένα μείγμα χυμού κερασιού και χυμού μπανάνας. Το Spezi είναι ένα μείγμα λεμονάδας πορτοκάλι και κόλα. Το μεταλλικό νερό είναι επίσης πολύ δημοφιλές στη χώρα αυτή. Εκτός από την κλασική ανθρακούχα έκδοση, οι ποικιλίες με λίγο διοξείδιο του άνθρακα (medium) ή το απλό νερό γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Πίτσα, ζυμαρικά και λοιπά: επίσης δημοφιλή στη Γερμανία

Με τους Ιταλούς που κάποτε ήρθαν στη Γερμανία για να εργαστούν, σύντομα άνοιξαν τα πρώτα ιταλικά παγωτατζίδικα και εστιατόρια. Μάλιστα, το πρώτο παγωτατζίδικο λέγεται ότι υπήρχε ήδη από το 1799. Άνοιξε στο Alsterpavillon στο Αμβούργο, αν και από έναν Γάλλο. Τα παγωτατζίδικα και τα εστιατόρια που σερβίρουν ιταλικά φαγητά και ποτά είναι ακόμη και σήμερα πολύ δημοφιλή.

Εκτός από παγωτό, μπορείτε επίσης να πάρετε καπουτσίνο ή latte macchiato σε ένα παγωτατζίδικο. Εκτός από την πίτσα margherita ή την πίτσα tonno, οι Γερμανοί απολαμβάνουν επίσης πιάτα ζυμαρικών, όπως τα σπαγγέτι μπολονέζ. Στην Ιταλία, ωστόσο, η σάλτσα από κιμά τρώγεται με ταλιατέλες και όχι με σπαγγέτι. Είναι ίσως ακόμη πιο δημοφιλείς εδώ απ' ό,τι στην Ιταλία.

Η ποικιλία είναι επίσης μεγάλη αν θέλετε να εξετάσετε τα μαγειρικά σκεύη άλλων χωρών. Υπάρχουν ελληνικά και κινέζικα εστιατόρια σε κάθε πόλη, ενώ συχνά μπορείτε επίσης να φάτε ιαπωνικά, ισπανικά ή βιετναμέζικα, ίσως ακόμη και καραϊβικά ή αυστραλιανά.

Σουβλάκια όπως αυτά είναι δημοφιλή στο μπάρμπεκιου στη Γερμανία.

Μπάρμπεκιου στη Γερμανία
Τι απολαμβάνουν ιδιαίτερα οι Γερμανοί να κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους; Το μπάρμπεκιου! Το 97% των Γερμανών δηλώνουν ότι τους αρέσει το μπάρμπεκιου. Το 90 τοις εκατό έχει το δικό του μπάρμπεκιου. Το μπάρμπεκιου με κάρβουνα εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές, μπροστά από το ηλεκτρικό μπάρμπεκιου. Το μπάρμπεκιου ανάβει συνήθως στον κήπο, αλλά μερικές φορές και στην παραλία, στο μπαλκόνι ή στο πάρκο. Οι άνθρωποι κάνουν μπάρμπεκιου στα γενέθλια και στις αργίες, το Σαββατοκύριακο και στις διακοπές - και κατά προτίμηση με φίλους.

Και το κρέας εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές φαγητό στο μπάρμπεκιου: το bratwurst και η μπριζόλα είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά. Αλλά το ποσοστό των λαχανικών και των υποκατάστατων κρέατος αυξάνεται. Το ψωμί και η σαλάτα είναι δημοφιλή συνοδευτικά, ενώ η μουστάρδα και οι σάλτσες μπάρμπεκιου αποτελούν επίσης μέρος μιας επιτυχημένης βραδιάς μπάρμπεκιου για τους περισσότερους Γερμανούς.

Leave a Reply