Γερμανία Χαρακτηριστικά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά        Χριστούγεννα

Τυπικά γερμανικό;

Τι είναι τυπικά γερμανικό; Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Ποτέ δεν μπορείς να βάλεις όλους τους ανθρώπους στο ίδιο τσουβάλι, όπως λέει το ρητό, αλλά μπορεί να υπάρχει μια τάση προς ορισμένα χαρακτηριστικά. Οι Γερμανοί λέγεται τουλάχιστον ότι είναι ιδιαίτερα συνεπείς και πειθαρχημένοι. Και ακόμα κι αν πιθανώς γνωρίζετε ανθρώπους που δεν είναι έτσι, υπάρχουν ακόμα πολλοί Γερμανοί που εμφανίζονται πάντα στην ώρα τους, κάνουν τα πάντα τακτοποιημένα και σωστά και είναι πολύ ευσυνείδητοι.

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στη Γερμανία

Λάτρεις του αθλητισμού!

Πολλοί Γερμανοί ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό. Οι αθλητικοί σύλλογοι είναι πολύ δημοφιλείς σε αυτή τη χώρα. Το 2010, 27 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν μέλη 21.000 γυμναστικών και αθλητικών συλλόγων! Ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ανθρώπων παίζει ποδόσφαιρο. Το χάντμπολ και το βόλεϊ είναι επίσης δημοφιλή. Βλέπετε επίσης πολλούς ανθρώπους να κάνουν τζόκινγκ. Άλλοι κολυμπούν γύρους σε πισίνες ή πηγαίνουν στο γυμναστήριο.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η άθληση που είναι δημοφιλής, αλλά και η παρακολούθησή της. Το ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές εδώ. Η Γερμανία έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου τέσσερις φορές, το 1954, το 1974, το 1990 και το 2014, αλλά το χάντμπολ, το μπάσκετ, το χόκεϊ επί πάγου, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, η πυγμαχία και τα χειμερινά αθλήματα όπως το δίαθλο, το άλμα με σκι, το σκι ανωμάλου δρόμου και το καλλιτεχνικό πατινάζ είναι επίσης δημοφιλή στους θεατές.

Πού θέλετε να πάτε στο επόμενο ταξίδι σας;

Λάτρεις των ταξιδιών!

Οι Γερμανοί αγαπούν επίσης τα ταξίδια. Υπάρχουν περίπου 10.000 ταξιδιωτικά γραφεία στη Γερμανία. Ο αριθμός των ταξιδιωτών κάθε χρόνο ανέρχεται σε 53 εκατομμύρια. Εδώ μετρήθηκαν τα ταξίδια διακοπών που διαρκούν πέντε ή περισσότερες ημέρες. Κάθε χρόνο, οι Γερμανοί περνούν συνολικά περίπου 1,6 δισεκατομμύρια ημέρες σε διακοπές. Κατά μέσο όρο, κάθε Γερμανός ταξιδεύει 20 ημέρες το χρόνο.

Το 70 τοις εκατό των ταξιδιών πραγματοποιείται στο εξωτερικό, ενώ το 30 τοις εκατό στη Γερμανία. Από τα ταξίδια στο εξωτερικό, το 8 τοις εκατό είναι μακρινά ταξίδια, το 60 τοις εκατό πετάει στη Μεσόγειο και περίπου το 10 τοις εκατό ταξιδεύει με αυτοκίνητο σε γειτονικές χώρες. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους Γερμανούς το 2016 ήταν η Ισπανία και η Ιταλία. Και εσείς; Πού έχετε ταξιδέψει;
Τυπικά γερμανικά χαρακτηριστικά και κλισέ

8 τυπικά γερμανικά χαρακτηριστικά - είναι αληθινά ή όχι;

ακριβής
λάτρης των ταξιδιών
πειθαρχημένος
Ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό.
τακτικός
λάτρης των ταξιδιών
λάτρης των συλλόγων
χωρίς χιούμορ;

 

Αφήστε μια απάντηση