Γερμανία Καθημερινότητα

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά        Χριστούγεννα

Πολυκατοικίες στο Βερολίνο.
Οι κάτοικοι αυτού του σπιτιού το έχουν κάνει πολύχρωμο!

Καθημερινή ζωή στη Γερμανία

Πώς ζουν οι άνθρωποι στη Γερμανία; Σε ποια σπίτια ζουν; Πού ψωνίζουν; Πώς ταξιδεύουν; Ποια είναι η καθημερινή τους ρουτίνα; Πώς περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους;

Πώς ζουν οι Γερμανοί;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ζήσουν. Στη Γερμανία, το 58% των ανθρώπων ζει σε ενοικιαζόμενες κατοικίες. Το 42 τοις εκατό ζει σε δικό του σπίτι ή διαμέρισμα. Υπάρχουν μονοκατοικίες, ημι-μονοκατοικίες, σειρές, πολυκατοικίες και πυργόσπιτα. Παρακάτω θα βρείτε πολλά διαφορετικά σπίτια στη Γερμανία.

Είναι ένα ωραίο μέρος για να ζεις.
Σπίτι στη Γερμανία

Πού ψωνίζουν οι Γερμανοί;

Οι Γερμανοί πηγαίνουν συνήθως στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν τα ψώνια τους. Υπάρχουν πολλές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μερικές από τις οποίες πιθανώς γνωρίζετε. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κρέας και τυρί σε μια εβδομαδιαία αγορά. Βιολογικά προϊόντα διατίθενται σε καταστήματα βιολογικών τροφίμων. Το ευρώ χρησιμοποιείται παντού. Αυτό ισχύει από το 2002, ενώ πριν από αυτό χρησιμοποιούνταν το γερμανικό μάρκο.

Πώς ταξιδεύουν οι Γερμανοί;

Ένας ποδηλατόδρομος περνά δίπλα από το δρόμο. Αυτό το συναντάτε συχνά και στη Γερμανία. Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα, αλλά και ποδήλατα!

Υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα στους δρόμους της Γερμανίας. Για την ακρίβεια, θα υπάρχουν 48,7 εκατομμύρια το 2023! Αυτός είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων αυτοκινήτων. Δεν είναι περίεργο που οι δρόμοι τους είναι τόσο συχνά μποτιλιαρισμένοι! Στη συνέχεια, υπάρχουν τα λεωφορεία, τα οποία είναι επίσης καλά για να μετακινείστε.

Αλλά πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία κάνουν επίσης ποδήλατο. Το 2020, υπήρχαν 81 εκατομμύρια ποδήλατα στη Γερμανία. Στις μεγαλύτερες πόλεις, οι άνθρωποι αρέσκονται επίσης να παίρνουν το τραμ ή το μετρό. Και αν θέλετε να μετακινηθείτε από τη μία πόλη στην άλλη, μπορείτε επίσης να πάρετε το τρένο.

Πώς είναι μια μέρα στη Γερμανία;

Τις καθημερινές, οι περισσότεροι Γερμανοί (30%) σηκώνονται μεταξύ 6 και 7 π.μ. Το 20 τοις εκατό σηκώνεται ακόμη και μεταξύ 5 και 6 π.μ. Αφού κάνουν ντους, τρώνε πρωινό και στη συνέχεια πηγαίνουν στο σχολείο ή στη δουλειά. Όλοι επιστρέφουν στο σπίτι το απόγευμα ή το βράδυ. Τώρα είναι ώρα για χόμπι ή χαλάρωση. Για πολλούς, η τηλεόραση εξακολουθεί να είναι στο πρόγραμμα. Το Σαββατοκύριακο, οι άνθρωποι κοιμούνται περισσότερο και απολαμβάνουν ένα χαλαρό πρωινό.

 

Αφήστε μια απάντηση