Ελβετία Καθημερινότητα

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά        Έθιμα

Ο μέσος μισθός στην Ελβετία είναι υψηλότερος από ό,τι στην Ελλάδα

Είναι όλοι οι Ελβετοί πλούσιοι;

Η Ελβετία είναι πράγματι μια πλούσια χώρα, υπάρχουν λιγότεροι φτωχοί άνθρωποι. Το μέσο εισόδημα στην Ελβετία είναι υψηλότερο από ό,τι στην Ελλάδα. Η Ελβετία πάει καλά οικονομικά και έτσι πολλές οικογένειες πάνε επίσης καλά. Υπάρχουν όμως και κοινωνικές διαφορές στην Ελβετία. Έτσι, υπάρχουν άνθρωποι που κερδίζουν περισσότερα χρήματα και άνθρωποι που έχουν λιγότερα χρήματα στη διάθεσή τους.

Αλλά και το κόστος διαβίωσης, δηλαδή το κόστος του ενοικίου και της διατροφής, του ελεύθερου χρόνου και του πολιτισμού, είναι επίσης υψηλότερο από ό,τι στην Ελλάδα. Γι' αυτό, ακόμη και σε μια πλούσια χώρα όπως η Ελβετία, εξακολουθεί να εξαρτάται από το σε ποια οικογένεια γεννιέται ένα παιδί.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι Ελβετός σταρ του τένις.

Υπάρχουν παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές, να αγοράσουν αυτοκίνητο ή άλλα έξτρα, παιδιά που έχουν ελάχιστα χρήματα για να πάνε στον κινηματογράφο ή να αγοράσουν ένα ακριβό κινητό τηλέφωνο. Υπάρχουν παιδιά στην ύπαιθρο που πρέπει να βοηθούν στο αγρόκτημα στο σπίτι και να ζουν στην ύπαιθρο και ίσως να πηγαίνουν σε ένα σχολείο του χωριού εκεί. Υπάρχουν παιδιά στη μεγαλούπολη που ζουν ακριβώς όπως τα παιδιά στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.

Αθλητικά, αθλητικά αυτά τα ελβετικά

Η Ελβετία είναι η ιδανική χώρα για υπαίθρια αθλήματα, δηλαδή για αθλήματα που μπορούν να ασκηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό ξεκινά από την πεζοπορία και φυσικά περιλαμβάνει και το σκι και την ορειβασία. Αν δεν θέλετε να πάτε κατευθείαν στα βουνά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τους πολλούς κήπους αναρρίχησης ή τα γυμναστήρια αναρρίχησης, από τα οποία υπάρχουν πολλά στην Ελβετία.

Λιγότερο ενδιαφέρουσα για τα παιδιά είναι η ανεμοπορία ή το αερόστατο, το πολύ ως επιβάτες, αλλά το ράφτινγκ, το κανό,  απολαμβάνεται επίσης από τα μικρότερα παιδιά. Αυτό δεν είναι εντελώς ακίνδυνο, αλλά είναι πολύ περιπετειώδες και πραγματοποιείται συχνά στις πολλές περιοχές των Άλπεων με τα ποτάμια τους.

Από τότε που η Ελβετία συνδιοργάνωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου με την Αυστρία το 2008, πολλοί Ελβετοί έχουν επίσης κολλήσει το μικρόβιο του ποδοσφαίρου. Όπως πάντα, όταν ένα άθλημα έχει ένα εθνικό αστέρι, πολλοί ακολουθούν το παράδειγμά του. Ο Ρότζερ Φέντερερ, για παράδειγμα, είναι ένας παγκοσμίου φήμης τενίστας, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί νέοι Ελβετοί περνούν επίσης χρόνο στα γήπεδα τένις της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση