Λιχτενστάιν Άνθρωποι

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική         Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά      Γιορτές

Κορίτσια από το Λιχτενστάιν

Οι κάτοικοι του Λιχτενστάιν

Το Λιχτενστάιν έχει πληθυσμό 37.000 κατοίκων. 66 στους 100 Λιχτενστάιν προέρχονται απευθείας από το Λιχτενστάιν, έχουν επίσης γεννηθεί εδώ. 20 στους 100 προέρχονται από γειτονικές χώρες όπου ομιλούνται επίσης γερμανικά, και τρεις στους 100 από την Ιταλία. Υπάρχουν επίσης μερικές άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση, ο πληθυσμός αυτής της μικρής χώρας είναι αρκετά πολύχρωμος. Μπορείτε να μετρήσετε 90 διαφορετικά έθνη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν στην πεδιάδα του Ρήνου. Οι πόλεις είναι οι Μπάλτσερς, Τρίσεν , Βαντούζ και Σάαν . Πολλοί άνθρωποι εργάζονται στη βιομηχανία και στον τομέα των υπηρεσιών, όπως ο τουρισμός και ο χρηματοπιστωτικός τομέας.

Παρεμπιπτόντως, από το 2014 δεν γεννιούνται πλέον παιδιά στο ίδιο το Λιχτενστάιν, τουλάχιστον όχι σε νοσοκομείο, καθώς οι μητέρες πρέπει να πηγαίνουν στο εξωτερικό για να γεννήσουν σε νοσοκομείο, καθώς δεν υπάρχει πλέον μαιευτήριο στο ίδιο το Λιχτενστάιν.

Ποια γλώσσα ομιλείται στο Λιχτενστάιν;

Πολλά παιδιά στο Λιχτενστάιν είναι βαπτισμένα καθολικά

Στο Λιχτενστάιν ομιλούνται τα γερμανικά που είναι η μόνη επίσημη γλώσσα σε ολόκληρη τη χώρα. Το Λιχτενστάιν αποτελεί τη μόνη γερμανόφωνη χώρα που δεν συνορεύει με τη Γερμανία. Οι κάτοικοι του Λιχτενστάιν μιλούν διάφορες διαλέκτους, πολλές από τις οποίες προέρχονται από τα αλεμανικά.

Και σε ποια θρησκεία ανήκουν οι κάτοικοι του Λιχτενστάιν;

Αν και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι η εθνική εκκλησία, το κράτος και η θρησκεία είναι χωριστά. Οι νέοι στο Λιχτενστάιν ηλικίας 14 ετών και άνω μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιοι σε ποια θρησκεία θέλουν να ανήκουν. Και δεν χρειάζεται καν να ρωτήσουν τους γονείς τους. 76 στους 100 κατοίκους του Λιχτενστάιν είναι καθολικοί, οκτώ προτεστάντες και έξι μουσουλμάνοι.

Αφήστε μια απάντηση