Λιχτενστάιν Φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική         Φαγητά        Παιδιά και σχολείο   Χαρακτηριστικά      Γιορτές

 

Έτσι μοιάζει η Ribel!

Ribel, Käsknöpfle και Röschti

Το φαγητό στο Λιχτενστάιν δεν διαφέρει τόσο πολύ από το φαγητό που μπορείτε να βρείτε σε άλλες γερμανόφωνες χώρες. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν μερικές σπεσιαλιτέ. Το Λιχτενστάιν έχει ένα εθνικό πιάτο που ονομάζεται Ribel. Περιλαμβάνει την ανάμειξη αλεσμένου καλαμποκιού σε μια κατσαρόλα με γάλα, νερό και αλάτι. Σερβίρεται με πουρέ από κουφοξυλιά (σαμπούκο).

Εδώ μπορείτε να δείτε το Röschti

Τα Käsknöpfle (ζυμαρικά με τυρί) είναι ένα πολύ δημοφιλές πιάτο, ιδίως στα παιδιά. Τα Knöpfle είναι ένα είδος ζυμαρικών που παρασκευάζονται από αλεύρι, αυγά, νερό και λίγο αλάτι και πιπέρι. Σερβίρονται με τριμμένο τυρί Appenzeller και ξινότυρο από το Λιχτενστάιν. Σερβίρονται με ροδέλες κρεμμυδιού, οι οποίες προηγουμένως τηγανίζονται για λίγο σε βούτυρο. Το πιάτο είναι είτε αλμυρό και σερβίρεται με σαλάτα είτε, σε μια γλυκιά εκδοχή, με σάλτσα μήλου.

Όπως και στην Ελβετία, τα Röschti είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Τα Röschti είναι ψητές πατάτες που είναι τριμμένες. Αυτές στη συνέχεια μεταποιούνται σε Röschtis.

Πώς λέγεται το πρωινό στο Λιχτενστάιν;

Παρεμπιπτόντως, οι κάτοικοι του Λιχτενστάιν αποκαλούν το πρωινό Zmorga, το μεσημεριανό Zmittag και το δείπνο Znacht.

Ακόμα, όπως και οι Ελβετοί, οι κάτοικοι του Λιχτενστάιν χαιρετούν ο ένας τον άλλον με ένα δυνατό "Grüezi!". Μερικές φορές θα ακούσετε επίσης το "Grüß Gott", έναν χαιρετισμό που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Αυστρία.

Αφήστε μια απάντηση