Λιχτενστάιν Παιδιά και Σχολείο

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική         Φαγητά       Παιδιά και σχολείο   Χαρακτηριστικά      Γιορτές

Δημοτικό σχολείο στο Λιχτενστάιν.

Πόσο καιρό πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο στο Λιχτενστάιν;

Τα παιδιά στο Λιχτενστάιν πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο, αλλά μόνο από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο διαρκεί συνήθως δύο χρόνια και δεν κοστίζει τίποτα. Ακολουθεί το δημοτικό σχολείο. Εδώ υπάρχουν πέντε τάξεις. Τα παιδιά μπορούν να φοιτήσουν από την ηλικία των έξι ετών. Εδώ διδάσκονται μαθηματικά, γερμανικά, τέχνη, μουσική, χειροτεχνία και θρησκεία. Η πρώτη ξένη γλώσσα στο Λιχτενστάιν είναι τα αγγλικά. Στο τέλος της πέμπτης τάξης, τα παιδιά μπορούν να μεταφερθούν σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μπορούν να επιλέξουν μεταξύ γυμνασίου, ενδιάμεσου σχολείου και λυκείου.

Τα παιδιά φοιτούν στο γυμνάσιο από την έκτη έως την ένατη τάξη. Εδώ προετοιμάζονται από νωρίς για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Ως εναλλακτική λύση για το γυμνάσιο, υπάρχει το σύγχρονο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο επίσης προετοιμάζει τα παιδιά για μια επαγγελματική σταδιοδρομία. 50 στα 100 παιδιά φοιτούν σε αυτό, το οποίο, όπως και το ανώτερο γυμνάσιο, διαρκεί επίσης μέχρι την ένατη τάξη.

Το Λιχτενστάιν διαθέτει επίσης ένα λύκειο -στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο ένα- στο οποίο τα παιδιά μπορούν να φοιτήσουν μετά το δημοτικό σχολείο. Στη συνέχεια, τα παιδιά πρέπει να φοιτήσουν στο σχολείο για άλλα επτά χρόνια μέχρι να αποφοιτήσουν. Τα παιδιά μπορούν επίσης να μεταφερθούν από το γυμνάσιο στο λύκειο.

Όσοι θέλουν να πάνε σχολείο για περισσότερο από εννέα χρόνια μπορούν να φοιτήσουν σε ένα ανεξάρτητο σχολείο που προσφέρει ένα επιπλέον 10ο έτος. Η έμφαση εδώ δίνεται και πάλι στην επαγγελματική προετοιμασία και την εκμάθηση γλωσσών.

Αφήστε μια απάντηση