Μαυροβούνιο Χαρακτηριστικά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά     Γιορτές

Οι παραλίες του Μαυροβουνίου

Υπάρχουν πολλές όμορφες μεσογειακές παραλίες στην Ευρώπη. Δυστυχώς, συχνά δεν είναι εντελώς απομονωμένες, αλλά πολυσύχναστες και μερικές φορές πολύ γεμάτες. Το Μαυροβούνιο, όπου ο τουρισμός μόλις τώρα ανακάμπτει από τις συγκρούσεις των τελευταίων δεκαετιών, είναι κάτι σαν εμπιστευτική συμβουλή. Με κρυστάλλινα νερά, απαλή λευκή άμμο και βουνά στο φόντο, το Μαυροβούνιο διαθέτει παραλίες βγαλμένες από βιβλίο με εικόνες

Η περιοχή των Βαλκανίων προσφέρει πολλές ανεξερεύνητες ευκαιρίες για σκι

Σκι στο Μαυροβούνιο
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Μαυροβουνίου είναι το ποικιλόμορφο τοπίο του. Οι δραστηριότητες που προσφέρονται από το εκάστοτε περιβάλλον είναι εξίσου ποικίλες με τα τοπία. Στις ακτές, οι κάτοικοι του Μαυροβουνίου μπορούν να πάνε στην παραλία μετά τη δουλειά και να ξαπλώσουν στον ζεστό ήλιο.

Στα ψηλά βουνά, ωστόσο, είναι επίσης δυνατό να κάνουν σκι. Το Μαυροβούνιο διαθέτει δύο μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα, το Ζάμπλιακ και το Kolasin. Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο πραγματοποιούνται αγώνες σκι, ιδίως στο Ζάμπλιακ . Και οι δύο περιοχές δεν είναι ακόμη πολύ γνωστές στους τουρίστες, αλλά είναι δημοφιλείς στους ντόπιους. Mε το ποια χόμπι ασχολείται ένας Μαυροβούνιος στον ελεύθερο χρόνο του εξαρτάται επίσης από τον τόπο διαμονής του.

Το όμορφο Μαυροβούνιο

Τα δάση του Μαυροβουνίου είναι μοναδικά και ορισμένα από αυτά είναι ακόμη γνήσια αρχέγονα δάση. Η κυβέρνηση συνειδητοποίησε από νωρίς αυτόν τον θησαυρό και από το 1991 το Μαυροβούνιο είναι το πρώτο κράτος που ανακηρύχθηκε περιβαλλοντικό στον κόσμο.

Όποιος ρίχνει μια ματιά στα βουνά και τα δάση αντιλαμβάνεται αμέσως ότι αξίζει να τα προστατεύσουμε. Η ομορφιά του Μαυροβουνίου έχει προσελκύσει και το Χόλιγουντ. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο μέρος της ταινίας του Τζέιμς Μποντ "Casino Royale" γυρίστηκε στο Μαυροβούνιο.

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Τρύφωνα βρίσκεται στο παλιό κέντρο της πόλης Κότορ.

Τέχνη

Το Μαυροβούνιο φιλοξενεί πολλά ιερά κτίρια. Πρόκειται για κτίρια που ανεγέρθηκαν για την εκπλήρωση θρησκευτικών ή λατρευτικών εθίμων, όπως εκκλησιαστικές λειτουργίες ή θυσίες. Πολλά κειμήλια, πίνακες ζωγραφικής και αγάλματα βρίσκονται ακόμη σε εκκλησίες και τζαμιά. Γνωστά παραδείγματα είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Τρύφωνα στο Κότορ και το μοναστήρι Μοράτσα.

Αφήστε μια απάντηση