Ρουμανία Καθημερινότητα

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική         Φαγητά     Καθημερινότητα   Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Χριστούγεννα

Φοβερή αντίθεση. Πολυτελές αυτοκίνητο και άμαξα στον ίδιο δρόμο

Η ζωή στη Ρουμανία

Στους δρόμους της Ρουμανίας δεν κυκλοφορούν μόνο αυτοκίνητα. Ειδικά στην ύπαιθρο, θα συναντήσετε επίσης κοπάδια προβάτων, αδέσποτα σκυλιά και, πάνω απ' όλα, άμαξες και άλογα. Χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά της σοδειάς και κάθε είδους αγαθών. Κάποιοι άνθρωποι κινούνται επίσης ως πλανόδιοι πωλητές, πουλώντας κατσαρόλες και τηγάνια και άλλα παρόμοια.

Και πού ψωνίζουν οι Ρουμάνοι; Όπως κι εμείς, υπάρχουν μεγάλα και μικρά σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, οι λαϊκές αγορές είναι επίσης δημοφιλείς, καθώς τα τρόφιμα εκεί είναι όχι μόνο φρέσκα αλλά και φθηνότερα. Και δεν είναι μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά που διατίθενται εδώ, αλλά και ρούχα, πιατικά και προϊόντα καθαρισμού. Πολλοί άνθρωποι πωλούν επίσης ό,τι έχουν καλλιεργήσει στους κήπους τους στην άκρη του δρόμου. Υπάρχουν ντομάτες, μήλα, σταφύλια και καρπούζια προς πώληση.

Στη Ρουμανία πολλοί άνθρωποι ζουν σε πολύ απλές συνθήκες. Η Ρουμανία είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Πολλά Σπίτια με...μάτια στη Ρουμανίαπαιδιά δεν τα πάνε τόσο καλά εξαιτίας αυτού. Μερικές οικογένειες ζουν ακόμη και σε αυτοδημιούργητες καλύβες. Η πικρή φτώχεια είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο πολλοί Ρουμάνοι μεταναστεύουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Από όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ρουμανία έχει το υψηλότερο ποσοστό μεταναστών. Η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία είναι συχνά οι προορισμοί των μεταναστών. Ωστόσο, αυτό οδηγεί σε μείωση του πληθυσμού της Ρουμανίας. Όλο και λιγότεροι άνθρωποι ζουν σε πολλά χωριά. Η ζωή δεν είναι εύκολη ιδίως εκεί. Τα σπίτια προσφέρουν λίγη άνεση. Συχνά υπάρχει ακόμα μόνο μία τουαλέτα στην πίσω αυλή.

Εκτός από τη φτώχεια, η διαφθορά αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Η δωροδοκία είναι παντού στην ημερήσια διάταξη, είτε επειδή χρειάζεστε ένα ραντεβού με έναν γιατρό, είτε επειδή γλιστράτε χρήματα σε έναν ελεγκτή στο τρένο ή σε έναν αστυνομικό για μια χάρη.

Leave a Reply