APOLLO …. για την αντιμετώπιση των αναγκών των μικρών αγροτών

Ο γενικός στόχος του APOLLO είναι να αναπτύξει μια εμπορική πλατφόρμα που θα παρέχει μια σουίτα συμβουλευτικών υπηρεσιών διαχείρισης αγροκτημάτων ειδικά σχεδιασμένων για την αντιμετώπιση των αναγκών των μικρών αγροτών

Η APOLLO θα παράγει δεδομένα για τις γεωργικές παραμέτρους μέσω των διαθέσιμων EO, μετεωρολογικών και βοηθητικών δεδομένων. Ειδικά για τον υπολογισμό της υγρασίας του εδάφους, εικόνες SAR θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά με το Sentinel-1, καθιστώντας δυνατή τη λήψη χαρτών με χωρική και χρονική ανάλυση που δεν ήταν εφικτή στο παρελθόν. Με βάση τις υπολογιζόμενες γεωργικές παραμέτρους, θα αναπτυχθεί μια σειρά από υπηρεσίες διαχείρισης αγροκτημάτων (προγραμματισμός άροσης, προγραμματισμός άρδευσης, παρακολούθηση ανάπτυξης καλλιεργειών και εκτίμηση απόδοσης καλλιεργειών) και θα παραδοθεί μέσω διασύνδεσης ιστού και κινητής τηλεφωνίας. Οι απαιτήσεις της υπηρεσίας θα εκπονηθούν σε στενή συνεργασία με τους τελικούς χρήστες.

Οι υπηρεσίες APOLLO θα είναι οικονομικά αποδοτικές και προσιτές, χάρη στην πρόσβαση σε δωρεάν και ανοιχτά δεδομένα Copernicus, μια αυτοματοποιημένη αλυσίδα επεξεργασίας για την παράδοση γεωργικών μεταβλητών, την ανεξαρτησία από την ανάγκη για επίγειους αισθητήρες και την πρωτοποριακή χρήση των δεδομένων Sentinel-1 για την εκτίμηση της υγρασίας του εδάφους.

Η πλατφόρμα APOLLO και η επιχειρηματική υπόθεση θα επικυρωθούν μέσω πιλοτικών δοκιμών στην Ισπανία, την Ελλάδα και τη Σερβία, με τη συμμετοχή μικρών αγροτών, γεωργικών συμβούλων, ενώσεων αγροτών και ΜΜΕ που παρέχουν υπηρεσίες διαχείρισης αγροκτημάτων.

Leave a Reply