Μετάδοση οθόνης: Screen mirroring vs Screen casting

Τι είναι η μετάδοση οθόνης

Υπάρχει πλέον δυνατότητα μετάδοσης της εικόνας και του ήχου του κινητού τηλεφώνου σε μια μεγαλύτερη οθόνη όπως μια έξυπνη τηλεόραση, οθόνη υπολογιστή ή προβολέα για να γίνει η παρακολούθηση με άνεση μιας ταινίας κ.λ.π.

Σε τεχνικό επίπεδο η ασύρματη μετάδοση γίνεται με δύο βασικά τρόπους:

Κατοπρισμός οθόνης (screen mirroring): H οθόνη του κινητού ή τάμπλετ αντικατοπρίζεται στην άλλη οθόνη ακριβώς όπως εμφανίζεται και σε εμάς. Αυτή η λειτουργία είναι κατάλληλη όταν θέλουμε να δείξουμε οποιαδήποτε εφαρμογή και λειτουργία του κινητού μας τηλεφώνου. Το μειονέκτημα είναι ότι δεσμεύει τη συσκευή μας και δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη λειτουργία ταυτόχρονα.

Μετάδοση περιεχομένου (screen casting): Με το screen casting μεταδίδουμε ξεχωριστά μια ροή (stream) όπως ένα βίντεο, μουσική ή μια καρτέλα του περιηγητή. Η βασική διαφορά είναι ότι το κινητό μας στην πράξη λειτουργεί ως τηλεχειριστήριο και το η ροή μεταδίδεται στην άλλη συσκευή ανεξάρτητα, χωρίς να δεσμεύει τη λειτουργία του κινητού τηλεφώνου. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μεταδίδουμε μια ταινία στην τηλεόραση ενώ παράλληλα διαβάζουμε τα μηνύματα και εξερευνούμε το διαδίκτυο ή απενεργοποιούμε την οθόνη της συσκευής.

Samsung Smart TV: How to Screen Mirror (MiraCast) Samsung SmartPhones

Galaxy S7 & Edge: How to Screen Mirror to Samsung Smart TV (Android Nougat 7)

 

Οι παρακάτω σύνδεσμοι μπορεί να σας φανούν χρήσιμοι.

Μετάδοση οθόνης από iPhone

Η μετάδοση από iPhone μπορεί να γίνει σε τηλεοράσεις Apple ή άλλες συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία Airplay.

Χρήση του AirPlay για μετάδοση βίντεο

Leave a Reply