ΜΕΡΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

του Γιώργου Σαούγκου

Ποιος δε θα ήθελε να ξεκουραστεί και να ξεφύγει λίγο από την απαιτητική καθημερινότητα; Όλοι αναζητάμε τρόπους για να χαλαρώσουμε. Άλλοι ακούνε μουσική, άλλοι παίζουν βιντεοπαιχνίδια και άλλοι πηγαίνουν σε τοπία φυσικού κάλλους. Στα Ιωάννινα υπάρχουν πολλές τέτοιες περιοχές, από τις οποίες μερικές είναι γνωστές σε όλη την Ελλάδα.

Πρώτη και πιο δημοφιλής είναι το Κάστρο των Ιωαννίνων. Χτίστηκε από τους Τούρκους πριν από πολλά χρόνια και ακόμη είναι ένα θαυμάσιο αξιοθέατο. Όταν μπαίνεις μέσα, νιώθεις πως από την πόλη των Ιωαννίνων με τις πολυκατοικίες και τα πολλά αυτοκίνητα, μεταφέρεσαι σε έναν άλλο κόσμο με μικρά σπίτια, πάρκα και καφενεία παντού. Πάντα επικρατεί ηρεμία μέσα στο Κάστρο και είναι το ιδανικό μέρος για έναν χαλαρό περίπατο ή ακόμη και για επίσκεψη σε κάποιο ιστορικό μουσείο.

Αξιοθαύμαστη ακόμη είναι η λίμνη Παμβώτιδα. Είναι η μία από τις δύο λίμνες στην Ελλάδα όπου υπάρχει κατοικήσιμο νησί. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να πηγαίνουν βόλτα στον παραλίμνιο δρόμο κατά τη δύση του ήλιου, την ώρα που το νερό αντανακλά τα υπέροχα χρώματα του ουρανού. Υπάρχουν και πολλά δέντρα γύρω από τη λίμνη, που της προσθέτουν ομορφιά. Επίσης, όποιος θέλει μπορεί να πάρει το καραβάκι και να πάει στο νησί, στο οποίο το καλοκαίρι κυκλοφορούν τουρίστες από διάφορες περιοχές του κόσμου.

Με τόσες ομορφιές γύρω μας, κατανοώ απόλυτα την επιθυμία του κόσμου να επισκέπτεται μέρη όπως αυτά, αφού σε μαγεύουν και σε βοηθούν να ξεχάσεις τις υποχρεώσεις σου.

Leave a Reply