Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

του Μάξιμου Νάκου

     Τα πρόσφατα γεγονότα με την έξαρση του κορονοϊού, καθώς και η καραντίνα που έχει επιβληθεί σε πολλές χώρες, όπως την Ελλάδα, την Ιταλία και άλλες, εκτός από τα κακά γεγονότα, προκάλεσαν και μια μεγάλη συνειδητοποίηση από το κοινό. Αυτή είναι ότι η προστασία της φύσης είναι κάτι στο οποίο πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας.

     Μια έρευνα, που έδωσε στους κατοίκους της Αθήνας να καταλάβουν ότι η προστασία της φύσης είναι δουλειά όλων μας, διεξήχθη κατά τη διάρκεια της καραντίνας, και τα αποτελέσματά της δημοσιοποιήθηκαν την 1η Απριλίου του 2020. Η έρευνα αυτή ήταν σχετικά με τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου στην ατμόσφαιρα της Αθήνας. Οι ερευνητές παρατήρησαν πως τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου είχαν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τις μετρήσεις των προηγούμενων 30 χρόνων. Κάποιες εντυπωσιακές μετρήσεις ήταν στην οδό Αριστοτέλους, όπου παρατηρήθηκε μείωση 23,45% και στην οδό Πατησίων με 31,36%. Λίγες μέρες αργότερα, οι ερευνητές κατάλαβαν πως η μείωση αυτή οφείλεται στη μειωμένη χρήση εξατμίσεων εξαιτίας της καραντίνας.   

     Στο κάτω κάτω της γραφής, είναι εξαιτίας τέτοιων γεγονότων που καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να μην ήμασταν τόσο προσεκτικοί ως προς τη φύση στο παρελθόν. Αλλά τώρα πια, όταν μας δίνεται η ευκαιρία, όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε στη προστασία του περιβάλλοντος μας. Αν το καταλάβουμε αυτό όλοι μας, θα μπορέσουμε να επανορθώσουμε για τα κακά που του έχουμε κάνει.

Περισσότερες πληροφορίες, στο σχετικό άρθρο του CNN.Greece.

Leave a Reply