ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

της Ίριδας Ράφτη

     Η φύση καταστρέφεται και εμείς ευθυνόμαστε για αυτό. Τα σκουπίδια, οι πυρκαγιές, η ρύπανση και πολλά άλλα έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα.

     Ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η προστασία της φύσης. Κάποιος που πετάει σκουπίδια στη θάλασσα, δεν σκέφτεται τι θα γίνει στο μέλλον μετά από αυτό, καθώς επίσης το ίδιο συμβαίνει και με κάποιον που δεν ανακυκλώνει ή χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του για να διανύσει μικρές αποστάσεις.  Αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση στους πολίτες, στα σχολεία, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή και στους χώρους εργασίας των πολιτών και κυρίως σημαντικός παράγοντας είναι η έλλειψη παιδείας.

     Η καταστροφή της φύσης όμως δεν πρέπει να συνεχιστεί. Η γη μας φιλοξενεί και είμαστε υποχρεωμένοι να τη διατηρήσουμε καθαρή, κάτι που τώρα πια δεν κάνουμε. Τα εργοστάσια πρέπει να βρουν τρόπους να λειτουργούν με μικρότερη επιβάρυνση προς το περιβάλλον, εμείς πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα φιλικά προς αυτό, καθώς και να ανακυκλώνουμε.  Αυτές είναι κάποιες λύσεις, για να προστατέψουμε τη φύση.

     Επομένως, θα πρέπει να προστατέψουμε τη γη, για εμάς, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής και για μία καλύτερη ποιότητα ζωής στις επόμενες γενιές.

Leave a Reply