ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΟΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

της Ράνιας Λύκου

     Τα Ιωάννινα είναι μια υπέροχη πόλη, με πολλά όμορφα μέρη για να επισκεφτείς. Διαθέτει πανέμορφες φυσικές οάσεις. Εκεί μπορείς να κάνεις γυμναστική, να αναπνεύσεις καθαρό αέρα, να διοργανώσεις ένα πικνίκ και να χαλαρώσεις θαυμάζοντας το τοπίο.

     Ένα τέτοιο αξιοθέατο είναι η λίμνη Παμβώτιδα. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας, είναι αρκετά μεγάλη και σύμφωνα με έναν μύθο έχει σχήμα καρδιάς. Γύρω-γύρω υπάρχουν πολλά πανύψηλα δέντρα και πολύχρωμα λουλούδια. Επιπλέον, υπάρχουν καφετέριες, εστιατόρια και μαγαζιά με σουβενίρ που δημιουργούν μια ευχάριστη και γλυκιά ατμόσφαιρα.

Η λίμνη Παμβώτιδα

     Ένας άλλος “φυσικός πνεύμονας” είναι το Γιαννιώτικο Σαλόνι. Βρίσκεται κοντά στην περιοχή Ανατολή και είναι συνήθως γεμάτο με αθλητές. Είναι ένα τεράστιο πάρκο περιτριγυρισμένο από ένα μεγάλο δάσος. Στην αρχή βλέπεις τέσσερα γήπεδα τέννις και μια καφετέρια. Συνεχίζοντας προς το δάσος, υπάρχει μια μικρή εκκλησία και δίπλα μια λίμνη και λίγα παγκάκια.

Το Γιαννιώτικο Σαλόνι

     Αυτές οι περιοχές κάνουν την πόλη μας πιο όμορφη και προσελκύουν κόσμο από άλλες πόλεις. Γι'αυτό θα πρέπει να τις φροντίζουμε, να τις περιποιούμαστε και να τις θεωρούμε στολίδια των Ιωαννίνων.

Leave a Reply