Η ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

της Κατερίνας Σκούφη

    Η προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση όλων μας, ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση την οποία ζούμε τα τελευταία χρόνια και να προστατεύσουν την φύση.

   Ζώντας σ’ ένα μολυσμένο περιβάλλον, βλάπτουμε την υγεία και την ψυχολογία μας. Αναπνέοντας καθημερινά τον μολυσμένο αέρα της ατμόσφαιρας αυξάνουμε τις πιθανότητες να νοσήσουμε από κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα. Επίσης, αντικρίζοντας καθημερινά τον γκρίζο ουρανό, τα μολυσμένα νερά λιμνών και θαλασσών και την απουσία κάθε ίχνους βλάστησης, πέφτει η ψυχολογία μας. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, ακόμα χειρότερα, συνηθίζουμε τις άσχημες αυτές συνθήκες. Και το αποτέλεσμα είναι να μην μαχόμαστε πλέον για την προστασία του περιβάλλοντος.

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση. Κάνοντας ανακύκλωση, χρησιμοποιώντας το ποδήλατο αντί του αυτοκινήτου για τις κοντινές, τουλάχιστον, αποστάσεις και μειώνοντας την χρήση ρεύματος κατά τις φωτεινές ώρες της ημέρας θα δούμε σίγουρα σημαντική βελτίωση στην καθημερινότητά μας.

  Όλοι θα έπρεπε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια αυτή, ώστε να ζούμε σ’ ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον.

Leave a Reply