Δανία Φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική          Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά        Χριστούγεννα

Το δανέζικο ψητό χοιρινό κρέας ονομάζεται Flaeskesteg. Θεωρείται το εθνικό πιάτο της Δανίας.

Φαγητό στη Δανία

Πάγκος με χοτ ντογκ στη Δανία

Το ψάρι και το κρέας είναι συχνά στο μενού στη Δανία. Η μαγειρική τείνει να είναι πλούσια. Τα συνοδευτικά πιάτα είναι συχνά πατάτες, συχνά με τη μορφή πουρέ πατάτας. Το ψητό χοιρινό με πέτσα, που σερβίρεται με πατάτες και καφέ σάλτσα, θεωρείται το εθνικό πιάτο της Δανίας και τυπικό γεύμα της παραμονής των Χριστουγέννων. Τα αρτοσκευάσματα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έρχονται σε διάφορες μορφές.

Πρωινό και μεσημεριανό γεύμα στη Δανία

Το πρωινό ονομάζεται Morgensmad στα δανικά. Οι περισσότεροι Δανοί τρώνε ψωμί με τυρί ή μαρμελάδα το πρωί. Τα παιδιά λατρεύουν το Pålægschokolade στο ψωμί: φέτες σοκολάτας. Ένα εναλλακτικό πρωινό είναι το μούσλι ή τα κορνφλέικς.

Το μεσημέρι, ένα κρύο γεύμα ή σνακ τείνει να σερβίρεται ως κατεψυγμένο γεύμα (μεσημεριανό), ενώ το ζεστό φαγητό μαγειρεύεται το βράδυ. Το κύριο γεύμα είναι το δείπνο (Aftensmad). Ωστόσο, ονομάζεται επίσης Middagsmad. Το συγκεχυμένο λογοπαίγνιο προκύπτει επειδή το πιο σημαντικό γεύμα συνηθίζεται να τρώγεται την ώρα του μεσημεριανού γεύματος.

Τυπικό δανέζικο φαγητό: Smörrebröd

Τρεις τύποι Smörrebröd περιμένουν τους πεινασμένους καταναλωτές

Το πιο διάσημο δανέζικο φαγητό είναι ίσως το Smörrebröd. Πρόκειται για πλούσια γεμιστά σάντουιτς. Τρώγονται παραδοσιακά την ώρα του μεσημεριανού γεύματος και συνήθως τρώγονται με μαχαίρι και πιρούνι. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας άλλος τρόπος για να το φάτε, καθώς η γαρνιτούρα είναι πραγματικά πλούσια. Δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία. Η φωτογραφία δείχνει, για παράδειγμα, Smörrebröd με σολομό (αριστερά), με ψητό χοιρινό (κέντρο) και με ψητό μοσχάρι (δεξιά).

 

Και τι είναι το Sol over Gudhjem - ήλιος πάνω από το Gudhjem; Επίσης ένα smörrebröd! Αποτελείται από γκρίζο ψωμί με καπνιστή ρέγγα, κρεμμύδια, σχοινόπρασο, ραπανάκια και ωμό κρόκο αυγού. Το Gudhjem είναι ένα χωριό στο δανέζικο νησί Bornholm.

                                                                                           Χοτ ντογκ - με Rød pølse

Hot Dog von den Färöern
Αυτό το χοτ ντογκ παρασκευάστηκε στα νησιά Φερόε. Παρασκευάζεται όπως ένα δανέζικο χοτ ντογκ, αλλά με την προσθήκη κόκκινου λάχανου

Τα χοτ ντογκ είναι διαθέσιμα παντού στη Δανία. Ωστόσο, το λουκάνικο που μπαίνει στο ψωμάκι είναι πάντα ένα rød pølse, ένα κόκκινο λουκάνικο. Το βραστό λουκάνικο έχει κόκκινο χρώμα και σερβίρεται είτε βραστό είτε τηγανητό. Στη συνέχεια, στο δανέζικο χοτ ντογκ προστίθενται τηγανητά κρεμμύδια, φέτες γλυκόξινης αγγουριάς και remoulade.

Αφήστε μια απάντηση