Δανία χαρακτηριστικά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική          Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά        Χριστούγεννα

Nisse από γυαλί

Τι είναι το Nisse; - Δανοί καλικάντζαροι

Τι είναι στην πραγματικότητα τυπικά δανέζικο; Για παράδειγμα, ένα Nisse! Το Nisse είναι ένα δανέζικο ξωτικό. Το όνομα είναι το υποκοριστικό του Nils, το οποίο με τη σειρά του είναι συντόμευση του Αγίου Νικολάου. Οι Nisses είναι ψηλοί σαν παιδιά, αλλά δεν παύουν να είναι μάλλον γέροι. Φορούν ένα κόκκινο καπέλο.

Οι Nisses προστατεύουν το σπίτι της οικογένειας και φροντίζουν ιδιαίτερα τα κατοικίδια ζώα. Πρέπει να φέρεστε καλά στον δικό σας Nisse, αλλιώς θα σας κάνει κόλπα ή θα φύγει! Ο οικιακός Nisse είναι επίσης γνωστός ως Nis Puk. Υπάρχουν και άλλα Νις, όπως τα χριστουγεννιάτικα Νις, που βοηθούν τον Άγιο Βασίλη, και τα εκκλησιαστικά Νις, που βοηθούν τον εφημέριο.

Δανικός οικισμός εξοχικών κατοικιών

 

Σπίτια διακοπών

Περίπου 3,4 εκατομμύρια τουρίστες έρχονται στη Δανία κάθε χρόνο. Έρχονται κυρίως από τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Γερμανία. Οι περισσότεροι από αυτούς διανυκτερεύουν σε κάμπινγκ και σε εξοχικές κατοικίες. Στη Δανία, υπάρχουν ολόκληροι οικισμοί που διαθέτουν μόνο παραθεριστικές κατοικίες. Αυτά τα σπίτια είναι τυπικά για τη Δανία. Παρεμπιπτόντως, οι ίδιοι οι Δανοί έχουν συχνά τα δικά τους εξοχικά σπίτια, όπου περνούν τις διακοπές τους.

                                                                                                               Hygge 

 

Το Hygge είναι τυπικά δανέζικο!

Hygge σημαίνει κάτι σαν θαλπωρή ή γαλήνη. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άμεση μετάφραση. Η λέξη έχει επίσης βρει το δρόμο της στη γλώσσα μας και αντιπροσωπεύει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Η ικανοποίηση και η ευτυχία είναι εξίσου μέρος του όσο και ένα άνετο σπίτι. Το Hygge είναι - τυπικά δανέζικο!

Smörrebröd, γλυκόριζα και κόκκινα χοτ ντογκ

 

Φυσικά, υπάρχουν και τα τυπικά δανέζικα φαγητά. Το πιο γνωστό είναι το Smörrebröd: πλούσια γαρνιρισμένες φέτες ψωμιού. Σε κάθε γωνία μπορείτε να βρείτε χοτ ντογκ, τα οποία είναι αναπόφευκτα γεμισμένα με Røde Pølser. Έτσι ονομάζονται εδώ τα κόκκινα λουκάνικα.

Lakritz und Softeis sind typische dänische Leckereien.Η γλυκόριζα και το μαλακό παγωτό είναι πολύ δημοφιλή μεταξύ των γλυκών. Μπορούν ακόμη και να συνδυαστούν, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία.

Η σημαία της Δανίας είναι πανταχού παρούσα. Μπορείτε πάντα να εντοπίσετε κάπου το κοκκινόλευκο πανί. Οι Δανοί κρεμούν ακόμη και μικρές σημαίες της χώρας τους στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. Πολλές οικογένειες έχουν επίσης το δικό τους ιστό σημαίας. Η σημαία υψώνεται σε ιδιωτικές περιστάσεις και σε επίσημες περιστάσεις, όπως τα γενέθλια της βασίλισσας.

Και τι άλλο είναι τυπικά δανέζικο;

Η ποδηλασία είναι επίσης τυπικά δανική. Πολλοί Δανοί κάνουν ποδήλατο και το αγαπούν. Οι Δανοί είναι επίσης γνωστοί για τη φιλικότητά τους προς τα παιδιά. Υπάρχουν χώροι παιχνιδιού και παιδικά καρεκλάκια σε κάθε εστιατόριο. Τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα παντού.

Και στους Δανούς αρέσει να λένε tak - που σημαίνει ευχαριστώ! Το ακούτε συνέχεια στη Δανία - οι Δανοί είναι ιδιαίτερα ευγενικοί. Πολλές αγγλικές λέξεις είναι επίσης χαρακτηριστικές. Ορισμένοι όροι δεν υπάρχουν καν στα δανικά. Για παράδειγμα, ο αναπτήρας είναι αναπτήρας και το Σαββατοκύριακο είναι το Σαββατοκύριακο.

Αφήστε μια απάντηση