Εσθονία φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά    Χριστούγεννα

Εδώ σερβίρουμε λάχανο με μανιτάρια, ένα τυπικό εσθονικό πιάτο.

Τι τρώνε οι άνθρωποι στην Εσθονία;

Το ψωμί, οι πατάτες, το χοιρινό κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι βασικά τρόφιμα στην Εσθονία. Το βουτυρόγαλα και η ξινή κρέμα χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές. Το λάχανο, τα άγρια μούρα, τα μανιτάρια και τα καρότα είναι επίσης δημοφιλή.

Συγκεκριμένα, το ξινολάχανο καταναλώνεται συχνά. Αυτό εδώ ονομάζεται hapukapsas. Αν το ξινολάχανο μαγειρευτεί με κριθαρότο, γίνεται mulgi kapsad. Σερβίρεται φυσικά με χοιρινό κρέας και πατάτες. Αλλά και η σούπα από ξινολάχανο είναι ένα τυπικό εσθονικό πιάτο.

Το ψάρι (kilu) είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα φαγητά. Πιάνεται στη Βαλτική Θάλασσα ή στις πολλές λίμνες της χώρας. Τα σπρέι είναι ιδιαίτερα αγαπημένα και τρώγονται επίσης απλά με ψωμί. Σερβίρεται με βούτυρο, κρεμμύδια και αυγά σε φέτες.

Είδος ψωμιού: Ένα σκούρο ψωμί σικάλεως, το must leib (μαύρο ψωμί), είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Το ψωμί ονομάζεται leib στα εσθονικά. Μπορεί επίσης να επικαλυφθεί, για παράδειγμα, με σπρέι. Αυτό ονομάζεται τότε kiluvõileib.

Έτσι μοιάζει το Kartuliporss - αστείο, έτσι δεν είναι;

Τείνει να είναι ελαφρώς αρωματισμένο, για παράδειγμα με άνηθο, μαντζουράνα ή κύμινο. Και τι είναι το "Tule homme jälle"; Μπορείτε να το ανακαλύψετε με την πρακτική συμβουλή!

Τι είναι τα Kartuliporss;

Τα Kartuliporss είναι γεμιστά ζυμαρικά πατάτας. Φτιάχνονται μαγειρεύοντας πουρέ πατάτας με ξινή κρέμα και αυγό. Στη συνέχεια σχηματίζονται ζυμαρικά από αυτό. Στη συνέχεια βάζετε τη γέμιση από τηγανητό χοιρινό κρέας στο κέντρο ενός ζυμαρικού, το τυλίγετε σε σιμιγδάλι και βάζετε όλα τα ζυμαρικά σε ένα ταψί στο φούρνο. Στη φωτογραφία στα δεξιά, τα Kartuliporss έχουν σχήμα σαν να είναι μικροί σκαντζόχοιροι.

Αυτό είναι το kama. Τα παιδιά στην Εσθονία αγαπούν ιδιαίτερα το kama

Τα παιδιά αγαπούν το kama

Το εθνικό πιάτο της Εσθονίας είναι το verivorst. Αυτά ψήνονται στο φούρνο.

Το kama είναι ένα λεπτοαλεσμένο αλεύρι που παρασκευάζεται από ένα μείγμα κριθαριού, σίκαλης, βρώμης, μπιζελιών και φασολιών. Τρώγεται συχνά για πρωινό. Γίνεται χυλός με γάλα ή βουτυρόγαλα και γλυκαίνεται με ζάχαρη ή μαρμελάδα. Ο κάμα είναι επίσης δημοφιλής ως επιδόρπιο.

Ποιο είναι το εθνικό πιάτο της Εσθονίας;

Το Verivorst είναι το εθνικό πιάτο της Εσθονίας. Πρόκειται για λουκάνικο με αίμα. Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, αλλά λέγεται ότι έχει υπέροχη γεύση. Εκτός από το αίμα χοίρου, τα συστατικά περιλαμβάνουν πίτουρο κριθαριού, χοιρινό κρέας και μπαχαρικά, ιδίως μαντζουράνα. Τα λουκάνικα αίματος τηγανίζονται σε τηγάνι ή ψήνονται στο φούρνο. Τυπικά συνοδευτικά πιάτα περιλαμβάνουν λάχανο ξινολάχανο, μαρμελάδα βατόμουρο και τουρσί κολοκύθας. Το Verivorst είναι επίσης απαραίτητο στο τραπέζι τα Χριστούγεννα.

Leave a Reply