Εσθονία Χαρακτηριστικά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά      Χριστούγεννα

Τυπική Εσθονία: Το λιβάδι των τραγουδιστών στο Ταλίν είναι γεμάτο!

Τραγούδι και χορός

Μια από τις ιδιαιτερότητες της Εσθονίας είναι η αγάπη της για το τραγούδι και τον χορό. Κάθε πέντε χρόνια, δεκάδες χιλιάδες τραγουδιστές συγκεντρώνονται στο Ταλίν για να εμφανιστούν μπροστά σε ένα κοινό 150.000 ανθρώπων! Το λιβάδι των τραγουδιστών είναι μια γιγαντιαία πλατεία όπου μπορούν να συγκεντρωθούν  πολλοί άνθρωποι. Ονομάζεται επίσης Πλατεία Τραγουδιού, Lauluväljak στα εσθονικά. Αυτό το φεστιβάλ τραγουδιού ονομάζεται Laulupidu και είναι το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην Εσθονία.

Οι τραγουδιστές είναι ντυμένοι με παραδοσιακές εσθονικές φορεσιές. Αλλά και παντού αλλού υπάρχει τραγούδι. Πολλά αγόρια και κορίτσια τραγουδούν σε μια χορωδία και υπάρχουν πολλές άλλες γιορτές τραγουδιού και τραγουδιού εκτός από το Laulupidu.

Τυπική Εσθονία: η σάουνα

Το βαρέλι είναι μια σάουνα!

Όχι μόνο οι Φινλανδοί, αλλά και οι Εσθονοί λατρεύουν τη σάουνα! Για πολλούς Εσθονούς, η εβδομαδιαία επίσκεψη στη σάουνα αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους. Πολλές οικογένειες έχουν μάλιστα τη δική τους σάουνα.

Οι σάουνες χρησιμοποιούνται όλο το χρόνο και κατά προτίμηση τις Πέμπτες και τα Σάββατα. Στους ανθρώπους αρέσει επίσης να χρησιμοποιούν τη σάουνα την παραμονή μεγαλύτερων γιορτών και οικογενειακών συγκεντρώσεων.

Καλοκαίρι στην Εσθονία: Jaanipäev

Οι άνθρωποι συγκεντρώνονται γύρω από τη θερινή φωτιά τη νύχτα της 24ης ΙουνίουΤο κατακαλόκαιρο γιορτάζεται στην Εσθονία σύμφωνα με μια παλιά παράδοση - όπως ακριβώς και στη Σουηδία και στις άλλες σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες. Στην Εσθονία, η γιορτή ονομάζεται Jaanipäev.

Δεν σκοτεινιάζει σχεδόν καθόλου τον Ιούνιο τόσο βόρεια. Είναι η εποχή του θερινού ηλιοστασίου. Οι άνθρωποι χορεύουν, τραγουδούν και ανάβουν καλοκαιρινές φωτιές.

Η Εσθονία και η ψηφιοποίηση

Πολλά είναι ψηφιοποιημένα στην Εσθονία.

Η Εσθονία θεωρείται μία από τις πιο προηγμένες χώρες όσον αφορά την ψηφιοποίηση. Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες για τις οποίες διαφορετικά θα έπρεπε να πάτε στο γραφείο μπορούν να γίνουν από το σπίτι στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να ψηφίσετε ψηφιακά και ακόμη και να πάρετε συνταγή από τον γιατρό ηλεκτρονικά. Η ψηφιακή ταυτότητα είναι διαθέσιμη από το 2001. Δεν έχετε δίκτυο; Οι άνθρωποι στην Εσθονία σπάνια το λένε αυτό.

                                                                                               Kiiking - Κούνιες στην Εσθονία

Έτσι μοιάζει το Kiiking.

Kiiking είναι το όνομα ενός αθλήματος που επινοήθηκε από τον Ado Kosk στην Εσθονία το 1993. Περιλαμβάνει ταλάντευση, αλλά με ακραίο τρόπο: Στην Εσθονία, οι άνθρωποι κουνιούνται μέχρι να πέσουν κάτω. Οι κούνιες αναρτώνται από στύλους μήκους έως και 8 μέτρων.

Οι κούνιες έχουν μακρά παράδοση στην Εσθονία. Πριν από δεκαετίες, υπήρχαν παντού λαϊκές κούνιες. Οι άνθρωποι συνήθιζαν να μαζεύονται εκεί και να κουνιούνται μαζί. Από την εφεύρεση της κούνιας, υπήρξαν ακόμη και διαγωνισμοί στο άθλημα. Όποιος καταφέρει να κάνει την ανατροπή με τις λιγότερες κούνιες κερδίζει! Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε πώς μοιάζει το kiiking.

Leave a Reply