Κύπρος Καθημερινότητα

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική   Καθημερινότητα     Φαγητά           Παιδιά και σχολείο           Χαρακτηριστικά       Παραδόσεις και Γιορτές     Χριστούγεννα

Πώς ζούνε στην Κύπρο;

Τα δύο τρίτα των ανθρώπων στην Κύπρο ζουν στο δικό τους σπίτι. Χαρακτηριστικό της κυπριακής κοινωνίας είναι η σημαντική θέση της γυναίκας. Οι νεαρές γυναίκες συχνά παίρνουν το δικό τους σπίτι από τους γονείς τους όταν παντρεύονται.

Πολλά σπίτια διαθέτουν δεξαμενή νερού με ηλιακό σύστημα στην οροφή. Υπάρχει επίσης ένας κανονικός σωλήνας νερού. Στο τέλος, υπάρχουν δύο βρύσες, μία για την κοινοτική παροχή νερού και μία για την ιδιωτική παροχή νερού. Ανάλογα με το από ποια βρύση ρέει το νερό, χρησιμοποιείται και διαφορετικά.

Το νερό από τη δεξαμενή χρησιμοποιείται για ντους, καθαρισμό και πλύσιμο και το νερό από τη βρύση χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα. Και τι είδους νερό πίνουν οι άνθρωποι; Το πόσιμο νερό αγοράζεται σχεδόν πάντα ξεχωριστά σε μπουκάλια ή δοχεία. Λέγεται ότι μπορείτε να πίνετε νερό από τη βρύση, αλλά καθώς προστίθεται πάντα πολύ χλώριο, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην το πίνουν.

Η ζωή στην ύπαιθρο είναι αρκετά χαλαρή.
Κυπριακό σπίτι
Άνδρες στο καφενείο

 

Αφήστε μια απάντηση