Κύπρος Χριστούγεννα

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική   Καθημερινότητα     Φαγητά           Παιδιά και σχολείο           Χαρακτηριστικά       Παραδόσεις και Γιορτές     Χριστούγεννα

Χριστούγεννα στην Κύπρο

Οι επισκέπτες της Κύπρου ενόψει των Χριστουγέννων θυμούνται πάντα την επερχόμενη εορταστική περίοδο. Σκηνές φάτνης με φιγούρες σε φυσικό μέγεθος, χριστουγεννιάτικες αγορές με κάθε είδους λιχουδιές και αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα χαρακτηρίζουν την ατμόσφαιρα. Όμως δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά ένα τέτοιο δέντρο. Ως αποτέλεσμα, πολλά πλαστικά δέντρα στέκονται στο σπίτι και στήνονται εκ νέου κάθε χρόνο.

Το δέντρο και πολλές παραδόσεις ανάγονται στον Όθωνα Γ', ο οποίος κάποτε κυβερνούσε την Ελλάδα. Οι Άγγλοι λέγεται ότι έφεραν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κύπρο.

Στην Κύπρο, οι άνθρωποι πηγαίνουν στην εκκλησία στις 25 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια τρώνε. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν κάνουν δώρα ο ένας στον άλλο μέχρι την 1η Ιανουαρίου. Ωστόσο, το έθιμο αυτό αλλάζει, έτσι ώστε μερικοί άνθρωποι δίνουν πλέον δώρα ο ένας στον άλλο στις 24 ή 25 Δεκεμβρίου. Οι φίλοι και οι συγγενείς επισκέπτονται ο ένας τον άλλον και γιορτάζουν μαζί. Αυτό περιλαμβάνει πάντα καλό και άφθονο φαγητό.

Αποτελεί ιδιαίτερο έθιμο για τα παιδιά να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι την περίοδο των Χριστουγέννων, τραγουδώντας τα κάλαντα και ανταμείβονται για τις προσπάθειές τους. Μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, τα παιδιά πρέπει να προσέχουν, γιατί αυτή είναι η εποχή των καλικάντζαρων, που θέλουν να κατευναστούν. Πώς λειτουργεί; Μικρά κομμάτια ζύμης τοποθετούνται στις στέγες των σπιτιών για να κατευνάσουν τους καλικάντζαρους.

Αφήστε μια απάντηση