Κύπρος Οικονομία

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική   Καθημερινότητα     Φαγητά           Παιδιά και σχολείο           Χαρακτηριστικά       Παραδόσεις και Γιορτές     Χριστούγεννα

Κοιτάξτε προσεκτικά τι είδους λαχανικό είναι αυτό. Κάντε κλικ στη φωτογραφία!

Τεχνητή άρδευση

Η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004. Αλλά όταν η Ελλάδα έπεσε στη λεγόμενη "κρίση χρέους" το 2012, αυτό επηρέασε και την Κύπρο (βλ. επίσης Ελλάδα /Οικονομία). Η Κύπρος αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα και το προηγουμένως αρκετά χαμηλό ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 15%. Το 2016, εξακολουθούσε να είναι 12 τοις εκατό.

Περίπου το 17% της συνολικής έκτασης της Κύπρου χρησιμοποιείται για γεωργία. Ωστόσο, είναι συνήθως απαραίτητη η τεχνητή άρδευση. Πατάτες, εσπεριδοειδή, αλλά και σταφύλια, ελιές και διάφορα λαχανικά καλλιεργούνται κυρίως στην πεδιάδα μεταξύ των δύο βουνών - την πεδιάδα της Μεσαριάς. Η κτηνοτροφία έχει μεγάλη σημασία. Ωστόσο, μόνο δύο στους 100 κατοίκους της Κύπρου απασχολούνται στη γεωργία.

Τι σχέση έχει η Κύπρος με τον χαλκό;

Εδώ εξορύσσεται ακόμη χαλκός.

Η Κύπρος είναι γνωστή για τα κοιτάσματα χαλκού της. Ορισμένοι αποδίδουν το όνομα του νησιού στο "χαλκό". Υπάρχει επίσης χρώμιο, αμίαντος και πηλός. Ωστόσο, η εξόρυξη δεν έχει πλέον μεγάλη σημασία. Στο πλαίσιο της βιομηχανίας, μεταποιούνται κυρίως τρόφιμα. Αλλά κατασκευάζονται επίσης κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και προϊόντα ξύλου.

Ο τουρισμός αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για την Κύπρο.

Ποια είναι η σημαντικότερη πηγή εισοδήματος στην Κύπρο;

Οι υπηρεσίες είναι οι πιο σημαντικές για την κυπριακή οικονομία, ιδίως ο τουρισμός. Πολλοί τουρίστες προσελκύονται στις ακτές της χώρας χρόνο με το χρόνο. Εδώ, οι μεγάλες αμμώδεις παραλίες σας προσκαλούν να κάνετε ηλιοθεραπεία. Όμως η χώρα με την ιστορία της έχει επίσης να προσφέρει πολύ πολιτισμό και όσοι αγαπούν την πεζοπορία θα βρουν επίσης την αξία των χρημάτων τους.

Η Κύπρος διαθέτει επίσης εμπορικό στόλο. Η ευνοϊκή θέση του νησιού στη θάλασσα και κοντά σε διάφορες ηπείρους ευνοεί επίσης το εμπόριο, ιδίως σε φρούτα και υφάσματα.

Leave a Reply