Μάλτα Γιορτές

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά     Γιορτές

Κατά τη διάρκεια των Festas, οι δρόμοι της Μάλτας γίνονται αρκετά γεμάτοι

Στη Μάλτα, οι εορτασμοί είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις καθολικές γιορτές, καθώς 98 στους 100 Μαλτέζους είναι καθολικοί. Ως τουρίστας, ανεξαρτήτως θρησκείας, ή ως Μαλτέζος άλλης θρησκείας, είστε πάντα προσκεκλημένοι να συμμετάσχετε στους εορτασμούς!

Στη Μάλτα, κάθε κοινότητα έχει τον δικό της πολιούχο άγιο, δηλαδή έναν άγιο που πιστεύεται ότι προστατεύει το χωριό. Σε κάθε χωριό γιορτάζεται ένα φεστιβάλ προς τιμήν του. Αυτά τα φεστιβάλ που διαρκούν κυρίως μια εβδομάδα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της περιόδου Festa από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

Οι κάτοικοι του χωριού αρχίζουν να στολίζουν τα σπίτια τους και κυρίως τις εκκλησίες του χωριού τους εβδομάδες πριν από τη Φέστα και πραγματικά στολίζουν το χωριό τους. Όταν έρθει η ώρα, στήνονται παντού πάγκοι με νόστιμα μαλτέζικα φαγητά. Το Qubbajt, ένα νόστιμο μαλτέζικο μαντολάτο, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές αυτή την εποχή.

Οι Μαλτέζοι γιορτάζουν τον άγιο του χωριού τους για μια εβδομάδα με ζωντανή μουσική, μπαλόνια και γιρλάντες. Η εβδομάδα Φέστα τελειώνει με μια παρέλαση στους δρόμους του χωριού, κατά τη διάρκεια της οποίας μεταφέρεται ένα άγαλμα του εορταζόμενου αγίου και ρίχνεται κομφετί. Ακολουθεί μια περίτεχνη επίδειξη πυροτεχνημάτων, ένα άλλο σημαντικό μέρος της εορταστικής κουλτούρας της Μάλτας.

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Μαλτέζοι στολίζουν τους δρόμους. Ειδικά η Βαλέτα αξίζει να την επισκεφθείτε τον Δεκέμβριο.

Χριστούγεννα στη Μάλτα

Επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι στη Μάλτα είναι καθολικοί, οι παραδοσιακές χριστιανικές γιορτές παίζουν φυσικά σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή στη Μάλτα και γιορτάζονται αναλόγως. Οι Μαλτέζοι διακοσμούν τα σπίτια και τις εκκλησίες με γιρλάντες και φωτάκια την περίοδο των Χριστουγέννων. Χριστουγεννιάτικα κάλαντα όπως το ""I’m dreaming of a white Christmas" ηχούν στους δρόμους. Οι στίχοι σημαίνουν "Ονειρεύομαι λευκά Χριστούγεννα". Ωστόσο, δεν θα βρείτε χιονισμένα Χριστούγεννα στη Μάλτα, αλλά η ατμόσφαιρα δεν είναι λιγότερο χριστουγεννιάτικη.

Κάτω από φοίνικες, οι Μαλτέζοι τρώνε Il-qaghaq ta' l-ghasel, ένα γλυκό σε σχήμα δακτυλίου με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά, μέλι και νερό από άνθη πορτοκαλιάς. Μπορείτε να επισκεφθείτε γιγαντιαίες φάτνες στις οποίες αληθινοί άνθρωποι και ζώα αναπαριστούν την ιστορία των Χριστουγέννων ή απλώς να απολαύσετε τη λαμπρότητα των δρόμων που είναι λουσμένοι στα φώτα. Σίγουρα συμβαίνουν πολλά στη Μάλτα τα Χριστούγεννα!

Αφήστε μια απάντηση